Gå til sidens hovedinnhold

- Tar med gleden fra Kenya, og brunost og kaviar fra Norge

Stella Mwangi om å være en del av to kulturer. Nå oppfordrer andre til å finne røttene sine.

(SIDE2:Marienlyst) Noman Mubashir skal igjen ta meg seg norske kjendiser til foreldrenes hjemland i «Hva har du i bagasjen?»

I høst skal blant annet Marcel Leliënhof, Stella Mwangi og Egor Filipenko pakke kofferten for å finne ut mer om sin bakgrunn.

Her dykkes det ned i røtter og familiebånd deltakerne kanskje ikke hadde regnet med å finne.

Spirituell opplevelse
For Stella Mwangi ble det en tur hvor hun fant ut mye hun ikke visste, selv om hun til vanlig ofte reiser til sitt hjemland Kenya.

- Jeg fant ut veldig mye. Jeg er jo ofte i Kenya, men nå reiste vi langt inn i landsbygda til stammen hvor mine forfedre kommer fra; Kikuyo, som er den eldste stammen i hele Kenya, sier Mwangi til Side2 da vi møter henne under NRKs høstlansering.

- Vi lærte blant annet om hvordan de ba, om hva de trodde på, og jeg fikk ta på et hellig tre. Det var veldig spirituelt, og noe som jeg kommer til å ta meg med videre i hverdagen, sier hun.

Hun var ikke i tvil da hun fikk forespørsel om å bli med.

- Jeg er veldig opptatt av røttene mine, og hvor jeg kommer ifra. Man blir veldig bevisst på at man hører til i to forskjellige kulturer, spesielt for meg som er oppvokst i Norge, men som også har tilbrakt mye tid i Kenya.

Er både norsk og kenyansk
Hun forteller at det er en underlig følelse å oppleve at når hun er i Norge så er hun «norsk», og når hun i Kenya så er deres kultur noe som føles helt normalt.

- Jeg har to sider av meg selv, og som jeg prøver å beholde uansett hvor jeg er. Det er viktig for meg at jeg er meg selv, både i Norge og i Kenya. Uansett hva jeg prøver på, så er jeg begge deler. Sånn er det bare, sier Mwangi.

- Det blir litt sånn at jeg får ta med meg det gode humøret fra Kenya til Norge, og fra Norge tar jeg med meg brunost og kaviar, sier hun og ler.

Hun oppfordrer også andre til å utforske sine røtter og forfedre.

- Det er viktig å vite hvor man kommer ifra, og å finne ut hvem som deler ditt DNA. Det er familien som er mest lik deg, og når du møter en slektning som du kanskje ikke visste om, så kan du lære utrolig mye av det, sier hun.

Stella flyttet fra Kenta til Eidsvoll da hun var fem år gammel. 10 år etter ble hun valgt ut til å representere Norge i Melodi Grand Prix med låten «Haba Haba». Siden den gang har hun gitt ut flere singler og deltatt i «Skal vi danse».

«Hva har du i bagasjen» vises på NRK fra uke 39.

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene

Kommentarer til denne saken