Gå til sidens hovedinnhold

Skarsgård om sexscenene

- Det var bisart, ømt og rørende, sier den svenske filmstjernen til Side2.

BERLIN (SIDE2): Hans Petter Molands nye svarte komedie ble en ny snakkis i Berlin etter visningen mandag. Verdenspremieren fant sted noen timer senere mandag kveld for et fullsatt kinopalass med 2000 seter.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Stellan Skarsgård er overbevist om hvorfor filmen traff så godt de mange nasjonalitetene som så den midt på dagen. I filmen spiller han den utslupne drapsmannen Ulrik som slites mellom hybelvertinnen Karen Margrethe (Jorunn Kjellsby) og sekretæren på verkstedet, Merete, spilt av Jannike Kruse Jåtog i hennes store debutrolle på film.

LES SIDE2s anmeldelse:Coen på norsk

Verken god eller slem
- Om du ser på Hans Petters filmer så har han et sjeldent bra menneskesyn som skaper en forståelse for alle rollefigurene og ikke gjør dem bare onde eller bare gode. Selv i «Kjærlighetens kjøtere» er det slik at man skifter mening underveis. Vi synes begge at det er skummelt å se verden som et sted der det finnes bare gode eller bare onde mennesker, sier Stellan til Side2.

«En ganske snill mann» byr på mange gode lattere underveis, men en som fikk strålende respons fra salen var Jorunn Kjellsby som spiller Stellan Skarsgårds hybelvertinne. Kjellsby har dresset seg kraftig ned for filmen for å si det mildt.

- Fantastiske Jorunn
Og de to gir ordet elskovsscene et helt nytt innhold.

- Jorunn er fantastisk i filmen. Det er jævlig modig å gjøre en slik rolle. Å spille et menneske uten ytre forsonende drag, men som under har behov og en lengsel som siver frem. Vi snakket jo mye om hvordan vi skulle få frem det rørende, det bisarre og la oss være ærlige det groteske i scenene, sier Stellan.

Pappa i Norge
Under presentasjonen av filmen mandag, fortalte han også at et av hans «krav» var at filmen måtte gjøres ferdig kjapt fordi hans kone Megan ventet barn. Det gikk ikke helt etter planen.

Lille Ossian ble imidlertid født under innspillingen i Oslo.

- Både Hans Petter og jeg er jo seksbarnsfedre fra før og sa skråsikkert at siden hun var førstegangsfødende så gikk hun garantert over tiden, men neida, sier Stellan til Side2.

Stor mottakelse
Allerede etter første visning av filmen under festivalen i Berlin, var det klart at den ble godt mottatt. I dag, tirsdag, gir de fleste norske medier filmen svært bra skussmål.

LES OGSÅ: Gapskratt for Stellan og Moland

De er ikke alene. Også de store bransjeavisene Variety, The Hollywood Reporter og Screen International er begeistret.

- En sjarmør av en film, skriver The Hollywood Reporter.

- Hyllest til Coen, men distinkt skandinavisk, mener Variety, som skriver at kvinnene i filmen, Jannike Kruse og Jorunn Kjellsby, sørger for at Stellan Skarsgård blir så god som han er her.

Og så Bjørnene
Skarsgård har nytt innspillingen i Norge i fulle drag, og er snart aktuell i en ny norsk film, Marius Holsts «Kongen av Bastøy».

- Jeg har spilt mot så mange fantastiske skuespillere. Og Bjørnene (Bjørn Sundquist og Bjørn Floberg). Vi er så gode. Jeg liker dem så godt alle sammen.

Kommentarer til denne saken