Gå til sidens hovedinnhold

Skal fronte Norges ære i Berlin

Stellan Skarsgård skal konkurrere i Hans Petter Molands «Ganske snill mann» om Gullbjørnen.

(SIDE2:) Stellan Skarsgård beskrev fraværet av samarbeid med Hans Petter Moland som «abstinens» da han tok fatt på filmen «Regnskap» i høst.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Humoristisk og brutalt
Filmen, som nå har skiftet navn til «En ganske snill mann», handler om en dømt lovbryter som kommer ut av fengsel og vil starte et nytt og bedre liv - i Bjørn Sundquists bilverksted.

LES MER:- Har hatt norsk separasjonsangst

Men fortidens regnskap skal gjøres opp på flere, tidvis brutale, men ganske humoristiske måter.

Onsdag ble det klart at filmen er plukket ut til hovedkonkurransen i filmfestivalen i Berlin. Det betyr at den skal jakte på Gullbjørnen med alle andre storfilmer i samme program.

- Og så fra Alnabru
Regissør Hans Petter Moland kommenterer den slik:

-Det er fantastisk hyggelig at en komedie fra Alnabru skal delta i hovedkonkurransen i Berlin. Jeg er utrolig glad, ikke minst for de mulighetene filmen kan få internasjonalt gjennom dette.

Dette er ikke første gang Moland blir plukket ut til Berlin. Han deltok også med «A Beautiful Country». Den engelskspråklige filmen ble markedsført sterkt av Norsk filminstitutt under festivalen og fikk mye internasjonal oppmerksomhet.

Noe også «En ganske snill mann» automatisk vil få når den har en storstjerne i hovedrollen og er med i hovedkonkurransen.

Foruten Stellan Skarsgård har Moland fått et kobbel av norske skuespillere med, deriblant Aksel Hennie, Bjørn Floberg, Bjørn Sundquist og Anders Baasmo Christiansen, som for øvrig også er valgt ut til Shooting Star-programmet under årets festival.

Kommentarer til denne saken