Gå til sidens hovedinnhold

Stenger døren for Hegnar

David Montgomery vil ikke selge Edda til den omstridte redaktøren.

Onsdag indikerte Trygve Hegnar at han kunne tenkt seg å kjøpe Edda Media for å møte hverdagen når Media Norge er etablert.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Les også: Hegnar vurderer Edda Media

Men Mecom tviholder på Edda.

- Vi er veldig stolte av at folk ser suksessen ved Edda. Dette er norsk forretningskultur og de har demonstrert at de er i verdensklasse. Vi setter pris på slik oppmerksomhet. Men som vi har sagt flere ganger er vi langsiktige eier i avisindustrien og Norge er tett på oss og vi vil utvikle selskapet til det potensialet vi mener det er der, sier Montgomery.

Bedre resultat
Aksjekursen har rast og flere ansatte kjempet mot Mecom-systemet. Men Montgomery kan konstatere at mellom bunnene har resultat før skatt økt.

2007 var et turbulent år for David Montgomery og Mecom Group. I Danmark trakk gratisaviskrigen ned resultatene og påførte Berlingske Officin milliardkostnad. Samtidig kjøpte Mecom Wegener i Nederland. I Tyskland var det opprør med støtte ut i andre land.

Øker
Samtidig klarte Mecom å forbedre margin og bunnline. Omsetningen i selskapet økte med tre prosent fra 2006 til 1,352 milliarder kroner.

Driftsresultatet var opp 22 prosent til 1,2 milliarder kroner. Resultat før skatt (EBITDA) økte med 16 prosent og endte på i underkant av 1,7 milliarder kroner.

Marginen, som har vært en fanesak for Mecom, var opp til 12,1 prosent i fjor. Og sjefen selv er storveis fornøyd.

- Jeg tror vi har en veldig god ledelse i hele Europa og spesielt i Norge. Og vi har overført mange av de norske ideene til Europa. Dessuten må vi huske at selskapet nå er tilbake til et hus med publisistiske tradisjoner. Vi har mange tidlige redaktører som ledere, sier David Montgomery til NA24 Propaganda.

Har du medietips - ta kontakt med NA24 Propaganda.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen