(Lofotposten)

For litt over en måned siden ble en person hardt skadet da det gikk et stort ras over veien til Vikten.

I løpet av natten har en stein på omtrent 500 kilo rast ut fra fjellsiden og havnet i veibanen på fylkesvei 7600. Som følger av dette har ledelsen ved Vikten skole besluttet å holde stengt.

– Den første observasjonen av steinen var klokken halv seks på morgenen, forteller styreleder ved skolen, Bengt Ole Henriksen.

For øyeblikket er det ikke klart om det har kommet mer stein sammen med denne blokka. Men Henriksen forteller at det har vært flere steinsprang på veistrekningen etter raset i april.

– Det har vært flere steinsprang etter raset sist, på samme kaliber som det vi har her i dag, sier styrelederen.

Avgjørelsen om å holde skolen stengt var enkel å ta.

– Veien er såpass risikabel her nå. Det kjører 20 elever gjennom der to ganger for dag. Man blir engstelig for situasjonen. Den siste tiden har det vært mye regn noe som øker risikoen for ytterligere ras, sier Henriksen.

Han forteller videre at skolen er stengt i dag, og at skoleledelsen vil ta ei ny vurdering i løpet av dagen og se an været om det blir nødvendig å holde stengt flere dager.

I tillegg vil vurdering fra Nordland fylkeskommune, som har ansvaret for veien, bli avgjørende.

– Vi har stengt på grunn av steinen for sikkerhets skyld. Situasjonen er vanskelig, man skulle helst stengt før det gikk ras og ikke etter, avslutter Henriksen.