Gå til sidens hovedinnhold

Er dette vakkert?

Hun var for mager til å vinne, men dommerne ga henne likevel andreplass i skjønnhetskåringen.

(SIDE2): 19 år gamle Stephanie Naumoska fikk lange blikk da den nasjonale Miss Universe-kvalifiseringen pågikk i Australia nylig. Dessverre var det ikke på grunn av hennes skjønnhet at folk stirret ...

Urovekkende lav BMI
Naumoska har både skjønnheten og høyden som kreves for å delta i missekåringen, men helseeksperter reagerte kraftig på hvor undervektig hun var. Ifølge Verdens Helseorganisasjons standarder er man normalvektig med en BMI mellom 18,5 og 24,9. 19-åringen skal visstnok ikke ha mer enn en verdi på 15,1, det skriver Daily Mail.

- Ingenting i veien med henne
Mens ernæringseksperter ba iherdig modellen om å søke profesjonell hjelp på grunn av sin kraftige undervekt, påsto talspersoner for den unge modellen at hun har en slik kropp naturlig og at hun ikke på noen måte er i noen faresone.

- Hun har ingen spiseforstyrrelse eller liknende. Det er ingenting galt med henne, skal en talsperson ha uttalt ifølge nettstedet. De mente derimot at Naumoskas makedonske gener er årsaken til den vevre kroppen.

- De makedonske kvinnene har lange, smale kropper og liten beinbygning, var ett av argumentene som ble fremsatt til hennes forsvar.

Tok 2. plassen
Stephanie kapret likevel andreplassen i skjlnnhetskåringen, og ble bare slått på målstreken av sin ørlite mer formfulle rival, Rachael Finch.

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden akkurat nå!

Kommentarer til denne saken