Stephen Fry har blitt nærmest et ikon med en CV som inkluderer alt fra å være skuespiller, komiker, forfatter, TV-personlighet og mye mer. Ikke rart at han har fått rundt 650.000 followers på Twitter.

Men selv om Fry er en meget godt betalt herremann, så betyr det ikke at han betaler for alt han konsumerer av underholdning.

Innrømmer å være pirat
Under et foredrag han hadde på iTunes-festivalen i London innrømmer han at han tidvis laster ned ulovlig med BitTorrent.

Under foredraget, som han hadde sammen med Stuff-redaktør Tom Dunmore, slaktet han musikkindustrien for deres taktikk med å saksøke privatpersoner.

– Å statuere eksempler med vanlige mennesker er det dummeste musikkindustrien kan gjøre, fortalte han ifølge TorrentFreak.

Laster ned vennes show
Han fortalte publikum at han selv hadde lastet ned episoder av 24 med BitTorrent, og ikke minst sesongavslutningen av House – der hans tidligere komikerparter Hugh Laurie har hovedrollen.

Fry mente derimot at han var imot nedlasting i «indistruell» skala.

– Overbetalt industri
På spørsmål om hva han syntes om selv å piratkopiert var han ganske klar

– Jeg er imot kynisk bootlegging, men jeg arbeider i en veldig bortskjemt, overbetalt industri, sa han.

Han tror derimot at de fleste som laster ned ulovlig har litt dårlig samvittighet for å ikke betale for det.

– De fleste av oss får også litt dårlig samvittighet for å onanere, selv om vi lever i 2009, sa han.

Mangler lovlige alternativer
Fry peker i sitt foredrag på et grunnleggende problem. Ulovlig nedlasting handler ikke nødvendigvis om manglende vilje til å betale, men om manglende lovlige alternativer der en kan få tak i det man ønsker.