(SIDE2): Boyzone-stjernen Stephen Gatelys tragiske dødsfall sjokkerte musikkbransjen i forrige uke.

Nå er den første obduksjonsrapporten offentliggjort, og ifølge The Guardian viser denne at 33-åringen døde av naturlige årsaker.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Døde av lungeødem
I en rettsrapport har det kommet fram at den åpent homofile boyband-stjernen døde av lungeødem, noe som enkelt kan beskrives som en væskeansamling i lungene. Dette bekrefter langt på vei spekulasjonene om at Gately ble kvalt av sitt eget oppkast.

Kvinnen ønsket ikke å avklare hvorvidt Gately hadde drukket eller tatt narkotika, men det skal ikke være mistanke om at noe kriminelt har skjedd.

- Denne typen ting skjer, og vi er glade for at det ikke har skjedd noe ulovlig, sier Gately-familiens advokat Gerald Kean.

Ble funnet av bulgarer
Gately ble funnet livløs av den 25 år gamle bulgareren Georgi Dochev søndag morgen. Stjernen og hans partner Andy Cowles hadde vært på byen kvelden i forveien for å feire at de var ferdige med å pusse opp deres felles leilighet på Mallorca.

Paret, som inngikk partnerskap i 2007, var på ferie på den spanske øya da Gately døde.

Boyzone-hjelp
Da 33-åringens død ble kjent, bestemte Boyzone-manager Louis Walsh og gutta i bandet at de skulle fly til Mallorca for å støtte Cowles. Ifølge britiske medier er det også bandet som sammen med Cowles kommer til å følge kisten hjem.

Louis Walsh, som er dommer på X-Factor i Storbritannia, sto over helgens sending som følge av dødsfallet.

- Jeg er helt knust. Vi har mistet en bror, uttalte Ronan Keating etter å ha fått den tragiske beskjeden.