Gå til sidens hovedinnhold

Sterk åpning på børsen

Hopp i oljeprisen og en flom av resultater setter sitt preg.

Et saftig hopp i oljeprisen og en positiv dag i Asia sender Oslo Børs rett opp. I tillegg preger resultatstormen handelen.

Hovedindeksen på Oslo Børs sendes opp 1,91 prosent til 351,11 poeng.

Utsiktene til at et det nærmer seg en løsning på situasjonen rundt kriserammede Hellas har gitt nytt mot i investorene. Det gir utslag på børsene og i råvaremarkedet.

Nordsjøolje med levering i mars blir sendt opp til 72,83 dollar per fat.

Statoil har kommet med sine tall for fjerde kvartal. De klarer ikke helt innfri analytikernes forventninger og har i tillegg kommet med en oppdatering rundt strategien. Markedet virker å være fornøyd med at oljeprisen igjen tar seg opp, og sender aksjekursen opp 2,44 prosent til 130 kroner.

DnB Nor har også lagt frem sitt resultat. Langt lavere tap på utlån og lavere nedskrivninger enn hva banken selv hadde regnet med gir en sterk forbedring av resultatene. I tillegg har DnB nor valgt å betale ut et utbytte på 1,75 kroner per aksje for 2009. Dette var omtrent dobbelt så høyt som markedets forventninger.

Aksjekursen i DnB Nor stiger 1,91 prosent til 64 kroner.

EMGS sendes ned 8,33 prosent til 4,95 kroner etter at de har lagt frem sitt resultat for fjerde kvartal. I løpet av de siste tre månedene av 2009 økte tapet til oljeserviceselskapet og før skatt var underskuddet på 31,9 millioner dollar. Inntektene falt til 7 millioner dollar og er mer enn en halvert fra 15,6 millioner dollar i samme periode året før.

Nedturen fortsetter også for REC som faller 2,03 prosent til 27 kroner.

Det går langt bedre for TGS. De har bestemt seg for å betale et utbytte på 4 kroner per aksje for 2009, og i tillegg skal de gjennomføre tilbakekjøp av egne aksjer for 30 millioner dollar i resten av 2010. I fjerde kvartal fikk de et resultat som lå på linje med fjoråret.

Markedet sender kursen opp 5,24 prosent til 114,50 kroner.

Orkla klarer ikke innfri med sine resultater, men beholder utbyttet på nivået de foregående dagene. Aksjonærene kan vente seg 2,25 kroner per aksje for 2009. Det er hovedsakelig eierandelen i REC som trekker resultatet ned.

Orkla-kursen stiger 1,57 prosent til 49,26 kroner.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken