Gå til sidens hovedinnhold

Sterk moral ga tre poeng

GRESSBANEN (vif.no): Til tross for at spillet ikke satt som det skulle og at avslutningene ikke gikk i nettet viste Vålerengas juniorer god moral mot Ready i interkretsserien onsdag kveld. VIF-gutta ga seg ikke, og ble belønnet for strevet da Anders Lie pirket inn seiersmålet seks minutter før slutt.

- Beholdningen i dag er andreomgangen der vi nok en gang viste god moral og jobbet hardt for å få med oss alle poengene hjem til Valle. Seieren var viktig for gruppa og for å henge med i toppen av interkretsserien. Vi ser lyst på tida som kommer og vet vi at laget kommer til å bli bedre og bedre utover sommeren, sier Vålerenga-trener Raymond Mikkelsen til vif.no.

Dårlig uttelling
Førsteomgang bød på mange store sjanser uten at noen av lagene briljerte. Både Anders Lie og Prince Mambouana var alene med Ready-keeperen uten å få ballen i mål og da heller ikke hjemmelaget traff med sine forsøk stod det 0-0 til pause.

- Vi visste hva vi gikk til da vi dro opp hit. Ready er et innsatsfullt lag med en god spiss som kan gjøre det utrolige når han er i slag. Han skapte i perioder trøbbel for oss, men vi følte at vi burde ledet med noen mål etter førsteomgang og var veldig misfornøyde da vi gikk til pause.

- Det ble en kamp med veldig lavt tempo fra begge lag. Vi skapte en haug med sjanser, men var ikke kalde nok foran mål. Fokuset før andreomgang var at gutta skulle løpe mer og jobbe hardere.

Anders Lie avgjorde
Vålerenga fikk fortsatt ikke spillet til å sitte etter pause, men jobbet hardt og viste stor vinnervilje. Seks minutter før slutt fikk VIF-gutta belønning for strevet da Anders Lie scoret fra kort hold.

- Vi fortsatte å skape muligheter i andreomgang, men sleit med å sette sjansene våre. Likevel holdt vi trøkket oppe og ble til belønnet for det. Målet kom etter en keepertabbe, men det var et resultatet av et fint forspill fra Prince Mambouana og Anders Lie viste seg som den målscoreren han er og var på pletten da keeperen ikke fikk tak i ballen.

- Men mål er mål. Slike scoringer er like viktige som skudda som går i krysset fra 30 meter, sier Mikkelsen som ikke er videre begeistret for underlaget på den gamle landskamparenaen.

- Gressbanen er en forferdelig bane. Ready sliter sikkert med den dem også. Den er tørr og steinhard og bærer preg av mange vintre med kunstis. Det er vanskelig å spille god fotball på et slikt dekke.

Slitne bein
Tre kamper i uka sliter på juniorstallen og det blir lite kvalitetstrening og mye restitusjon.

- Vi merker at gutta er slitne. Det er mange kamper nå og mange av gutta merker at 2. divisjonsspill er tøffere enn spill i juniorserien. Fokuset vårt nå er å restituere oss best mulig slik at vi er klare til NM-kamp hjemme på Valle førstkommende lørdag.

10. runde – interkretsserien
Ready – Vålerenga 0-1 (0-0)
Gressbanen kunstgress

Mål: 0-1 Anders Lie (86)

Gule kort Vålerenga: Emilio Garcia, Nikolai Djupesland

Vålerengas lag: Kristian Krohn-Holm, Fredrik Thapper, Stian Eriksen, Emilo Garcia (Andreas Aanesrud fra 45), Kent Brekke Jensen (Sebastian Johansen fra 85)– Ivan da Silva (Emilio Garcia fra 70), Nikolai Djupesland, Martin Fermin, Mikael Johansen (Daniel Berg far 45) – Anders Lie, Prince Mambouana

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus