Gå til sidens hovedinnhold

Sterk påskestart

Et påskepreget aksjemarked kan takke oljeprisen for oppturen.

Oljeprisen holder seg fremdeles på høye nivåer, og den politiske spenningen rundt Iran bidrar til å holde prisene oppe. Dette er godt nytt for det norske aksjemarkedet.

NA24 - din næringslivsavis

Rundt lunsjtider var oljeprisen opp 0,4 prosent til 68,4 dollar fatet på råvarebørsen i London. Dette bidrar til at de oljerelaterte aksjene på Oslo Børs trekker opp. Statoil er ved lunsjtiden opp 0,3 prosent mens hovedindeksen på Oslo Børs er opp 0,6 prosent. Mest omsatt er Telenor som stiger 2 prosent til 110 kroner aksjen – etter en svak handelsdag fredag.

Dagens taper så langt mandag er seismikkselskapet Seabird Exploration. Aksjen raser 10,1 prosent til 32,8 kroner per aksje etter at selskapet melde om forsinkelser på ombygningen av ett av sine skip. Dette skaper problemer for selskapet som i dag også meldte om at de ville tjene mindre penger i 2007 enn tidligere varslet.

En annen taperaksje mandag er oljeselskapet Altinex. Selskapet rapporterte før børsen åpnet om problemer med en brønn i Oman, som flere hadde forhåpninger til. Dette fører til at aksjen faller ned 2,5 prosent.

Aker Yards melder om at cruise-rederiet RCL har erklært en opsjon på bygging av et nytt gigantskip, noe som trekker opp aksjen til verftsgruppen som Røkkes Aker solgte seg ned i med 1,9 prosent. RCL derimot faller 0,4 prosent.

Aksjonærene i Fast Search & Transfer har ikke hatt mye å glede seg over de siste månedene. Men mandag kunne selskapet melde om hele tre nye avtaler, samt et oppkjøp i USA. Dette bidrar til å sende aksjen til selskapet opp 5,3 prosent til 15,9 kroner per aksje.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien