Gå til sidens hovedinnhold

Sterk sluttspurt fra Blom

Blom kan vise til en bedring over hele linjen.

Kart- og offshoreselskapet Blom hadde en sterk sluttspurt i fjerde kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet leverte et resultat før skatt på 19,7 millioner kroner noe som representerer en økning fra 11,7 millioner kroner i fjerde kvartal 2005. Resultatet kom fra driftsinntekter på 288,8 millioner kroner i fjerde kvartal 2006. Det er en forbedring fra 136,6 millioner kroner i fjerde kvartal året før.

Driftsresultatet ble på 23,5 millioner kroner i de tre siste månedene av 2006 mot 18,2 millioner kroner i tilsvarende periode året før.

- Blom forventer en fortsatt sterk organisk vekst i 2007, spesielt innenfor offshore teknologi. Innen geografisk informasjon er selskapet i en tidlig kommersiell fase for de nye produkter og løsninger selskapet har valgt å satse på, skriver selskapet i en melding.

- Selskapet ser allerede i dag en positiv utvikling innenfor navigasjon-, telekommunikasjon- og internett- baserte løsninger for selskapets databaser. Utviklingen forventes å akselerere ytterligere i 2007, heter det videre resultat presentasjonen.

Fisjonsplanene holdes inntakt.

- Med de prognoser som foreligger ser selskapet allerede i dag at målsettingen om 2 like store divisjoner målt i omsetning, vil bli oppnådd. Styret har på denne bakgrunn fattet en prinsipiell beslutning om å vurdere en gjennomføring av en fisjon av selskapets to divisjoner. Dette vil over tid, gi begge de foreslåtte selskapene flere muligheter for videre vekst i to ulike, men sterkt voksende markeder, heter det fra Blom.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?