Gå til sidens hovedinnhold

Sterk vekst for fransk supply

Det franske supply- og bulkrederiet Bourbon fortsetter veksten.

Franske Bourbon er her hjemme mest kjent for det tragiske forliset for supplyfartøyet Bourbon Dolphin for et knapt år siden. Rederiet har imidlertid de siste årene bygget seg opp som et av de største supplyrederiene i verden ved siden av å drive innen bulkskipsmarkedet.

NA24 - din næringslivsavis

Nå har rederiet lagt frem tallene for 2007 som viser at den kraftige veksten også vises på bunnlinjen, tross problemer med en stadig svakere dollar.

Kraftig vekst
Bourbon økte driftsinntektene fra 608,6 millioner euro i 2006 til hele 769,7 millioner euro i fjor. Driftsresultatet hang med og endte på 214,2 millioner dollar, opp fra 158,9 millioner dollar i 2006.

Veksten på bunnlinjen er imidlertid enda sterkere etter store gevinster på skipssalg i fjor. Salgene ga samlede gevinster på 232,8 millioner euro og et nettoresultat på 390,8 millioner dollar. I 2006 hadde rederiet gevinster på 29,9 millioner dollar og et nettoresultat på 152,9 millioner dollar.

Enorme ordre
Bourbon har sats knallhard på oppbyggingen av supplydivisjonen med det største nybyggsprogrammet i verden.

Med nybyggene i bakhånden tar Bourbon mål av seg til en årlig vekst i inntektene på 17 prosent frem til og med 2012. I tillegg mener rederiet at utsikten er gode både for supply- og bulkdivisjonen fremover.

De påpeker imidlertid at den svake dollar/euro-utviklingen vil påvirke resultatene.

Bourbon har i dag en flåte av supply, støttefartøyer og taubåter som teller 230 enheter. I tillegg kommer bestillinger av 188 fartøyer som skal leveres i de kommende årene. Bulkoperasjonen har seks skip og 16 skip i ordre.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis