Gå til sidens hovedinnhold

Sterkere fra VMetro

Tror de vil gå i null for helåret.

VMetro har hatt et sterkt kvartal. De håper å viske ut det negative resultatet fra tidligere i år.

NA24 - din næringslivsavis

Omsetningen ble på 75,5 millioner kroner i andre kvartal, i samme periode i fjor var den 66,9 millioner. Driftsresultatet ble 41,1 millioner kroner, mot 33,4 i andre kvartal 2006.

Resultatet før skatt ble på 1 million, til sammenligning var det 0,3 millioner i fjor.

Selskapet har implementer et kostnadsbesparelsesprogram for å få bukt med de faste kostnadene. Dette har gitt resultater, de faste kostnadene er redusert med 15 millioner kroner, sammenlignet med første kvartal i år.

Marginene er ikke like gode som de var. De krympet fra 51 prosent i fjor til 47 prosent i år. Selskapet sier dette er en følge av store leveranser av produkter fra en tredjepart, til en kunde i Europa, og dette salget har hatt dårligere marginer enn det de vanligvis får.

- Sterk forbedring i forhold til førstekvartalstallene setter selskapet på rett spor for å eliminere det negative førstekvartalsresultatet og få et driftsresultat som går i null for 2007, sier selskapet i kvartalsrapporten.

Selskapet er oppmuntret av å se at ordrene etter produktene deres strømmer inn, og planlegger å lansere mange nye produkter mot slutten av året.

- Selv om inntektene og driftsresultatet økte betydelig fra første til andre kvartal 2007, tror selskapet det er rom for betydelig forbedring i tiden fremover, sier en optimistisk selskapsledelse.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien