Gå til sidens hovedinnhold

Sterkt fra skauen

Med «Songs from a Forest» fra 2009 sterkt i minne kommer det ikke som noen overraskelse at “Slaveriet” er sterk lut.

Tor Einar Bekken & Richard Gjems
Slaveriet
Blue Mood Records/Grappa/Musikkoperatørene

Pianisten Tor Einar Bekken og munnspilleren Richard Gjems fortalte oss allerede via sitt debutalbum for fire år siden at vi hadde med to herrer med noe eget på hjertet. Uansett er det svært hyggelig å få en bekreftelse på at kraften fortsatt er til stede og denne gangen har de enda større fokus på musikk og tradisjon som hører hjemme i grensestrøka øst for Kongsvinger å gjøre, men med et solid blått strøk over seg.

På “Slaveriet”, et lokale på Kongsvinger festning som var benytta både som fangeanstalt og forvarsmesse, møttes de på to sannsynligvis kalde februardager i år og satte seg fore å lage varm og inderlig musikk. Det har de lykkes med.

Denne gangen har de i stor grad tatt utgangspunkt i musikk med røtter i grensetraktene mellom Norge og Sverige. Det vil si trekkspillmusikk, skillingsviser, dansebandlåter og arbeidersanger – alt fra “Drømmen om Elin” til “Internasjonalen”. I tillegg kommer det også personlige versjoner av musikk henta fra Sidney Bechet og Robert Johnson og “House of the Rising Sun”, pluss originallåter av Bekken og Gjems. En annen av skogens store sønner, gitaristen Amund Maarud, bidrar på to av låtene og Erik Vollan Bekken spiller munnharpe på et spor.

Man trenger på ingen måte å komme fra traktene for å få et solid utbytte av denne reisa sammen med Tor Einar Bekken og Richard Gjems, men det gjør sikkert ikke noe heller.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken