Gå til sidens hovedinnhold

- Sterkt misbruk av Potter

«Harry Potter og føniksordenen» inneholder en del utspekulerte avstraffelsesmetoder. Regissør David Yates sier scenene ikke vil bli mildnet på film.

(SIDE2:) Den nye regissøren for den femte Harry Potter-filmen, David Yates, sier at han oppfatter «Føniksordenen» som en av de sterkeste bøkene mentalt og følelsesmessig i serien.

Opprør
- Jeg hadde ikke lest noen av bøkene da jeg ble spurt om å regissere den femte filmen, og ville ærlig talt ikke tenkt på å søke jobben, men da jeg leste dem, skjønte jeg at dette er akkurat et slikt prosjekt som jeg blir tiltrukket av.

Harry Potter gjør både tenåringsopprør, samt får smake enda mer av livets beske realiteter i «Føniksordenen». Boken regnes som en av de mørkeste så langt.

SJEKK OGSÅ:Se Harry Potters første kyss

Torturmetoder
Og Harry får en ny svartekunstlærer i den kvinnelige Venke Dolora Uffert, eller Umbridge på engelsk. Uffert blir fort kjent for sin noe facistiske holdning og trang til fysisk avstraffelse. I to omganger må Harry ta sin straff som blant annet betyr å skrive setninger, men hver gang han skriver en setning risses de samme ordene på blodig vis inn i underarmen hans.

Arrene refereres til i den sjette boka, «Halvblodsprinsen».

- Det er et grufullt misbruk fra en person som jeg opplever som ødelagt, sier Yates til LA Times.

SE TRAILEREN: Harry Potter og føniksordenen

Bruker penger i England
Harry Potter-filmene, samt filmen om barnebokforfatteren Beatrix Potter, får forøvrig æren for at Hollywood stadig legger mer penger igjen i den britiske filmindustrien.

I fjor var det nest beste året for britisk film med støtte av amerikanske dollar i Storbritannia. Pengestrømmen fra Hollywood sørger for at britiske filmarbeidere får jobb.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis