Gå til sidens hovedinnhold

Sterkt og ungt

Eple Trio består av tre unge herrer som vet hva de vil med musikken. De vet også veldig godt hvordan de skal komme seg til målet sitt.

Eple Trio
Made This
NORCD/Musikkoperatørene

(SIDE2): Bassist Sigurd Hole, trommeslager Jonas H. Sjøvaag og pianist Andreas Ulvo utgjør Eple Trio. Det er alle tre musikanter som har sin formelle bakgrunn fra Musikkhøgskolen i Oslo med bl.a. Jon Eberson som føringsoffiser. Førsteamanuensis Eberson er også produsent for ”Made This” og hans erfaring og smakssans har garantert vært med å løfte musikken til noe høyst originalt og spennende.

Noe Eberson & Co garantert har understreket for disse og andre studenter, er at de må søke etter sin egen stemme – sitt eget uttrykk. Allerede på mitt første møte med Eple Trio er det åpenbart at det har de søkt og funnet fram til.

For det første er kollektivet Eple Trio – spør meg ikke om hvorfor bandet heter det de heter, kanskje de synes eple er godt? – i besittelse av et spesielt og vakkert klangideal. Pianist Andreas Ulvo setter ofte stemninga og Hole og Sjøvaag følger opp på et perfekt vis: Vi har med tre musikanter å gjøre som viser en modenhet som langt overgår hva deres unge alder skulle tilsi.

Musikalsk henter trioen – de har skrevet alt materialet sjøl, samt henta litt av ei låt fra Holes tippoldefar – mye inspirasjon fra både folkemusikk, kammermusikk og jazz. De som raskt får en assosiasjon til salige Jan Johansson og hans unike uttrykk, har helt rett. Eple Trio er på til et liknende sted, men samtidig helt forskjellig. Dette er nemlig ikke noe kopi av noe som helst – dette er unikt og originalt. Musikken er ofte stille og nedpå, hele tida med en sterk melodisk åre, men har en voldsom dynamikk i seg. Samtidig har musikken en voldsom indre energi i seg som ikke gir seg uttrykk i volum så ofte, men likevel en spesiell kraft.

Eple Trio føyer seg elegant inn i rekka av unge norske kollektiv som har noe eget å melde og det skal bli meget spennende å følge bandet i åra som kommer – her ligger det mye på lur.

Les flere anmeldelser

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen