Gå til sidens hovedinnhold

Steve Jobs sykmeldt - Apple-aksjen stuper

Steve jobs er sykmeldt på ubestemt tid.

Steve Jobs har sendt er mail til alle Apple ansatte hvor han opplyser om at han har søkt selskapets styre om permisjon for å kunne fokusere på helsen sin.

I mailen påpeker Jobs at han vil fortsette som administrerende direktør og at han fortsatt vil være involvert i større strategiske avgjørelser som Apple vil komme til å stå ovenfor.

Stedfortreder
Steve Jobs har satt Tim Cook, Apples finansdirektør, til å ta ansvar for den daglige driften i sitt fravær. Og uttrykker i mailen at han har stor tro på Cook og resten av kosernledelsen vil drive Apple på en fordelaktig måte og gjennomføre de lagte planene for 2011.

Steve Jobs ber om at han og familien for være i fred og at hans privatliv blir vernet fra offentligheten. Det melder Reuters.

Kreft
I 2004 ble det kjent at Jobs var blitt operert for kreft i skjoldbrukskjertelen. Kreften var heldigvis av en sjelden type med relativt gode utsikter.

For er par år siden begynte ryktene om hans helse igjen å gå, etter at han ble merkbart tynnere.

Ledestjerne
Steve Jobs er viktig fordi han mer enn kanskje noen annen sjef for et så stort selskap er selskapet. Han er også en særs fargerik blomst i et bed av striglede bedriftsledere.

21-åringen Jobs startet Apple sammen med kompisen Steve Wozniak i 1976. I årene som kom, lanserte selskapet en rekke nyvinninger innen dataverdenen, blant annet Macintosh-maskinen.

I 1985 ble han presset ut, og det tok 11 år før han kom tilbake igjen til selskapet, som da var i dyp krise.

Deretter har det vært en nesten sammenhengende opptur, med suksessprodukter som iPod og iTunes.

På børsen i Frankfurt stuper aksjen 7,5 prosent på nyheten.

Du kan følge aksjen her

Ved tidligere tilfeller der det har blitt stilt spørsmålstegn bed Jobs helse har aksjen dundret ned over ti prosent.

Wall Street holder stengt mandag.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album

Kommentarer til denne saken