Gå til sidens hovedinnhold

- Fortsetter i respekt for Ryan

Dødsfallet til Jackass-kompis Ryan Dunn har satt sine spor hos Norges-aktuelle Steve-O.

(SIDE2): - Jeg har ikke sluttet å være gæern på scenen eller gjøre sprø stunts, selv om Ryan døde. Å fortsette med det jeg gjør, er i respekt overfor Ryan, sier Stephen Glover, mer kjent som Steve-O (37,) på telefon med Side2.

Tidligere Jackass-kollega Ryan Dunn (34) omkom da han krasjet bilen sin i høy fart i sommer. Han skal ha drukket alkohol før han satte seg bak rattet.

- Jeg er klar over min egen dødelighet, men kanskje enda mer etter at han døde. Det har vært vanskelig å takle. Hadde det skjedd for noen år siden, så ville jeg nok reagert veldig annerledes enn jeg gjorde nå, fortsetter Steve-O, som for noen år siden fikk bukt med sitt mangeårige rusproblem.

- Like gæern
- Livet er bra nå, jeg har det fint. Tidligere skilte jeg ikke mellom den jeg var på scenen og den jeg var privat, jeg kjørte på like hardt også etter å ha gått av scenen. Jeg har nok roet meg litt med årene, og er ikke så gæern når jeg ikke gjør showet nå.

Han understreker likevel at han ikke er blitt mindre sprø av den grunn.

- Da jeg skulle opptre på Island, så fortalte promotøren meg at folk trodde jeg ikke var noe god lenger, siden jeg ikke lenger drakk og brukte dop. Men det er ikke tilfelle - jeg lover at det blir like mye sykt som alltid, når jeg kommer til Norge snart!

Steve-O:

Stephen Gilchrist Glover (37)

Født i England, med kanadisk mor og amerikansk far.

Best kjent fra TV-seriene Jackass og Wildboyz, der han blant annet gjør mer eller mindre smertefulle og stunts de fleste ikke orker å gjøre etter han.

Fysisk humor
Amerikaneren har reist rundt med showet «The Entirely too much information tour» i et år allerede, og turen er nå kommet til Norge. Han beskriver selv showet som delvis vanlig stand up og delvis stunt, i kjent Steve-O stil.

For de som ikke vet hva det er, kan de sjekke videoklippet nederst i artikkelen - det er fra TV-programmet Roast, der Steve-O gir seg selv knekt nese, med god hjelp fra Mike Tyson.

- Det er den type humor som er veldig typisk for showet mitt, det er mye fysisk moro. For meg er det viktig å gjøre det slik, det er det som gjorde meg kjent, sier han, og kan fortelle at selv om det går hardt for seg, angrer han ikke på noen av stuntene han har gjort opp gjennom.

- Men jeg kjenner smerte, det gjør vondt.

Liker Norge
37-åringen har vært i Norge før, og har bare godt å si om nordmenn.

- Kvinnene i Norge er nydelige, og jeg hadde det flott der. Nordmenn er dessuten glade i det jeg gjør - de vil ha syke stunts. Sist jeg var her ga jeg dem et vilt show, og det må jeg gjøre nå også. Dere vil se crazy shit! utbryter han.

Her kan du se Steve-O når han er i Norge:

18. november - Bodø, Samfunnet

19. november - Oslo, Folketeateret

20. november - Bergen, Ricks teater

21. november - Stavanger, Hall Toll

Han synes dessuten skandinavere viser respekt, i motsetning til publikummet i England og delvis i USA.

- Akkurat nå er jeg i Paris, og her snakker ingen engelsk. Så jeg tenkte det, «Hva faen gjør jeg med et stand up show her?» I Norge snakker alle bra engelsk, så det er ingen språkbarrierer der, forteller han, og fortsetter:

- Vet du hva det beste med Norge er? Der har ingen fortid som kolonimakt, dere reiste ikke rundt i verden og drepte folk. Det liker jeg.

Tilfeldighet
Turneen hans ble til etter at Laugh Factory i Los Angeles spurte om han kunne gjøre et stunt for dem. Han fant ut at det villeste måtte være å prøve seg på noe han egentlig ikke hadde gjort før - et standupshow. Det viste seg å bli en suksess.

- Jeg elsket det med en gang, og har lyst å gjøre mer av det. Det er booket show ut året, men etter det har jeg bedt om pause til å kunne jobbe med nytt materiale. Og til de som lurer på om jeg fremdeles har det i meg - jeg har et oppdrag, og det er å vise hvor sprø jeg er!

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

HTML EMBED
Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat

Kommentarer til denne saken