(SIDE2): Torsdag 13. mai fyller Stevie Wonder 60 år, og samtidig kommer det ut en biografi om det som er den mest grammyvinnende artisten gjennom tidene.

En uoffisiell sådan.

Ensom
Wonder gjester Bergen og Koengen 18. juli, og med 150 millioner solgte plater på repertoaret, er det ikke å ta for hardt i å si at en legende skal opptre. Men ifølge Mark Ribowsky, som har skrevet biografien, har ikke Wonder hatt en vanlig karriere.

Siste fra Side2? Sjekk forsiden her!

Biografien «Signed, Sealed and Delivered: The Soulful Journey of Stevie Wonder» forteller hvordan Steveie Wonder, - født Stevland Hardaway, senere Morris, - startet sin karriere allerede som 11 åring, og hvordan den blinde musikeren skrev under sin første kontrakt med en X ettersom han ennå ikke hadde lært seg å skrive. biografien.

Britiske The Express har lest biografien, og forteller om en ensom mann som lever mye av sin verden i eget hode, og der personer som han elsker og har blitt elsket av, har blitt skjøvet vekk

- Som boken avslører er han plaget av perioder med kronisk depresjon og utrolig ensomhet, heter det i avisas omtale.

Gruppesex
Og ensomheten forsøkte han å lete ved å nedlegge så mange kvinner han kunne.

Wonder er far til sju barn, som han har med tre kvinner, men han har aldri klart å ha et forhold over lengre tid med noen. Frykten for intimitet skal ha ført til en tidlig avhengighet av et utsvevende seksualliv, gjerne med gruppesex med groupier.

Men til tross for hvem Wonder er som privatperson, er det likevel musikken han huskes for - og fremdeles lager. Her hjemme ble han kjent på midten av 80-tallet med låta «I just called to say I love You», og det siste albumet hans kom i 2005

(Kilde: The Express, NRK)

HTML EMBED