Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg måtte mase i tre dager. Stakkars dame

Stian Blipp om da han gaffateipet kjæresten.

- Det ville ikke være rettferdig overfor min fremtidige sønn eller datter om jeg ble far nå.

Det sier Stian Blipp. Bergenseren, som på et øyeblikk gikk fra bakgårdsscener og det ukjente, til TV i beste sendetid og å bli den mest googlede i riket.

– Det er jo galskap, mann, sier han til ba.no, sjekker klokken på mobilen og konstaterer at han er syv minutter for tidlig ute til avtalen vår.

Så byr han på en håndhilsning og et glis så varmt at vi et øyeblikk tar oss i å tro at vi og Blippen, vi går way back.

– Satan, syv minutter for tidlig, det må du få med. Det ligner på noe.

Tar det personlig

Så få det med deg, unge Blipp har altså ankommet det han omtaler som «Oslos beste burgersted». Døgnvill, uten kjendisnykker.

HTML EMBED

We just watched #FiftyShadesOfGrey.

Et bilde publisert av @stianblipp torsdag 19. Feb.. 2015 PST

Så er det også med oppsiktsvekkende oppriktighet han nå står her og aksler av seg sekken. Tre dager etter finalen for hans eget hjertebarn, «Mitt dansecrew» på TV2.

– Vi fikk ikke de seertallene vi håpet på, og det er klart jeg tar det personlig, forteller Blipp og rister det av seg.

Igjen. For det gjorde han i grunnen allerede en time etter at tallene kom. Slik han visstnok gjør med alle nedturer. Først går han rett inn i det, en time eller to, til han nesten imploderer av frustrasjon. Så rister han det av seg. Og går videre.

– Dessuten er det en miks av følelser, sier han til avisen.

– Jeg vet at vi lagde et sinnssykt bra program. Det var ikke problemet. Samtidig, sånne seertall … Det føles som å ha kastet en tomflaske gjennom luften og truffet rett i søppelboksen, 25 meter unna. Og så snur du deg og venter på jubelen fra alle rundt deg, men så var det ingen som så det, sier Blipp.

– Det er kjipt, men tross alt bedre enn ikke å ha truffet boksen i det hele tatt.

Sexsymbolgreier

Vel, vel. Så kan vi altså konstatere det, mens Blipp tar seg av meny og bestilling, feita burgere, med ost og bacon, løk og dressing.

Og pommes frites. At ikke absolutt alt Stian Blipp tar i automatisk blir til seersuksesser.

– Og så to blåbærmilkshaker. Går det greit, mister, sier Blipp til kelneren og er kompis også med ham.

Det at det buttet imot med seertallene denne gangen, kan for så vidt være en grei påminnelse oppi alle oppturene.

De som tok ham fra å gå i sokkelesten og lage tulleradio som få hørte på, til å lede «Idol»-sendingene, som førstemann alene, til rekordtall og publikumsprisen under «Gullruten».

For Blipp dukket opp med den sjeldne miksen. Den som gjorde ham til både karenes kompis og damenes drøm.

Det sistnevnte gjelder visstnok enten de er åtte eller åtti.

– De ærligste tilbakemeldingene får jeg av de på åtti. De gidder ikke mer bullshit, de har ikke tid til å gå rundt grøten. Så når de sier at de synes det jeg gjør er bra, eller drita dårlig, så tror jeg dem, sier Blipp, suger til seg en dose av den akkurat leverte blåbærmilkshaken og spør om det ikke smaker konge.

– Men når det kommer til de der sexsymbolgreiene, da holder jeg en knapp på dem på min egen alder, altså. Da begynner det med de på åtti å bli skummelt igjen.

Så har det også gått utallige rykter. Om hvor mange damer han har dratt på kjendisstatusen til Stian Blipp?

– Ikke nå lenger. Nå har jeg kjæreste. Men min lillebror på 22 bruker det skamløst når han sjekker damer, sier Blipp og ler av halvbroren, en av fem søsken.

Så hiver vi oss over kniv og gaffel, det er den type burger, den type sted, og spør om hvordan det har vært for resten av familien at han som storebror og sønn er blitt kjendis?

– Mest kjekt, tror jeg. For de to minste søsknene var det rart i begynnelsen. De så meg på TV, og lurte på om jeg var han vanlige storebroren deres eller en annen fyr når jeg kom hjem. Det brukte vi litt tid på.

Dessuten tror Stian Blipp at suksessen han har opplevd nettopp kommer av at han ikke er en annen på TV, men stort sett seg selv.

– Jeg opplever at folk tror de kjenner meg. Og på mange måter gjør de det, sier Blipp, tygger både på burger og på om han opplever oppmerksomheten mer som en mulighet, enn en begrensning.

– Det er både og, det der. Jeg er selvsagt ekstremt heldig som får så mye positiv oppmerksomhet. Det ville være idioti å klage. Men klart, når jeg sniker meg inn på 7-Elleven søndag formiddag, fyllesyk som et fly, i pokemonpysjbukse og crox for å kjøpe grandis, da skulle jeg gjerne vært mer anonym.

Jägershots og klining

Så er det altså ikke fordi han får for mye oppmerksomhet at han nå vil ta en pause fra TV.

Så lang blir den neppe heller, forteller han og bruker servietten for å forsikrer seg om at det ikke er dressing i barten.

– Njei, et halvår i hvert fall. Til å gjøre andre ting.

Som allerede denne helgen. Da er Stian Blipp, kjæresten Jamina Iversen (26) og et vennepar, i New York.

For midt i alle beundreriene dukket hun opp. Hva det var med henne?

– I stand up-miljøet sier vi at det er ikke de damene som henger rundt scenen og vil ha kontakt når du går av som du vil gifte deg med. Jamina var ikke sånn. Hun satt der borte i baren og syntes jeg var litt teit. Da bare måtte jeg overbevise henne om at jeg var en bra fyr.

– Og hvordan gjorde du det?

– Nei, det ble over et brett med jägershots og litt klining det, sier Stian Blipp og ler.

Så møtte de på hverandre. Stadig flere steder, flere ganger.

– Og etter hvert syntes jeg det var mye gøyere å være sammen med henne, enn uten. Heldigvis syntes hun det samme, sier han om kjæresten som ikke er like glad i rampelyset som ham.

– Vi lå lavt lenge. Jeg visste at i det øyeblikket det kom ut, så ville det være over hele førstesiden på Se og Hør. Sånn ble det også. Men da hadde det i det minste vært oss en stund. Vi kunne stå inne for det.

Teipet kjæresten

Men det å være kjæreste med Stian Blipp, gjør det uansett vanskelig å være helt anonym.

Særlig ikke med noen av bildene han legger ut for sine titusener av følgere på Instagram.

Som da de hadde kjøpt leilighet på Frogner til over 6,5 million, og de poserte på fortauet. Og ikke minst hans «50 Shades of Grey»-inspirerte bilde, der han hadde gaffateipet kjæresten sin opp på veggen.

– Det fikk sine 22 000 likes, det, sier Stian Blipp og ler.

– Men da hadde jeg mast i tre dager om å få lov. Stakkars dame, noen menn maser i tre dager for å få dra på guttetur. Jeg maser om å få gaffateipe henne opp på veggen. Jeg skylder henne en for den.

Men selv om Blipp og madammen er happy med tilværelsen, er det verken bryllup eller barn i luften.

Spekulasjoner på sosiale medier om det må du nemlig også ta høyde for når du er Stian Blipp.

– Nei, det er ikke planer om det. Ikke nå, sier Blipp som selv vokste opp i Salhus og Fyllingsdalen med unge, skilte foreldre.

– Min mor var 19–20 da hun fikk meg, min far 22. Og selv om det har vært bra for meg å ha så unge foreldre, føler jeg at det ikke ville vært rettferdig for min kommende sønn eller datter, om jeg ble far nå.

– Hvorfor ikke?

– Jeg synes jeg kan for lite. Jeg har for lite shit å bidra med.

Ikke noe «føkk» skolen

Det handler ifølge Blipp ikke om at han hoppet av skoleløpet allerede første året på videregående.

Men om å ønske seg mer livserfaring.

– At jeg droppet ut etter ungdomsskolen var ikke en rebelsk greie, ikke noe «føkk skolen», sier han til ba.no.

– Det handlet om at jeg ikke kom inn på det jeg hadde lyst til, musikk, dans og drama. Og en intens tro på at jeg skulle gjøre noe annet. Ikke gå allmennfag. Hele kroppen var fylt med en med en ekstrem selvtillit på at jeg skulle så på en scene, sier Blipp, som ga seg til juletentamen.

– Med seksere i gym og engelsk. Og manglende karaktergrunnlag i resten.

Det piper i mobilen. Det gjør det hele tiden. Han sjekker den, men bare en gang tar han den.

– Sorry, jeg må bare ta denne, sier han, beklager også overfor den som ringer.

– Kan jeg ringe deg tilbake om et par timer? Takk skal du ha.

Så er han tilbake. Hva var det han skulle si?

Jo, at selv om det etter hvert har gått veien for ham, så råder han bare den som har en like vanvittig drivkraft som ham, til å gjøre det samme.

– Skal du gjøre noe så sinnssykt som å slutte på skolen, må du i tillegg ha en ukuelig stå på-vilje. For det kommer til å bli drita kjipt og, sier Blipp, og forteller om år på sparebluss.

– Jeg bodde på tjue kvadrat og omfattende goodwill i kjelleren hos farfar. Og hadde bare råd til nudler, sier Blipp og ber ufrivillig om spørsmålet han garantert ikke vil ha.

– Hvor mye tjener du nå da?

– Altfor mye for mitt eget beste.

– Du slo til og kjøpte leilighet til over 6,5 millioner for ikke så lenge siden?

– Ja, der ser du. Du bør ikke gi en fyr som kommer fra 20 kvadrat og nudler en sånn lønn. Da blir det sånn som med de amerikanske rapperne. Slipper du de av syne, kjøper de tre biler og et slott.

Bestekompis med pappa

Stian Blipp glemmer uansett ikke hvor han kommer fra, sier han. Helt vanlige kår i Salhus og Fyllingsdalen.

– Min mor og far gikk fra hverandre ni måneder etter at jeg ble født. Det er bare sånn det blir, sier han.

– Og jeg har ikke lidd noen nød.

Å vokse opp i to hjem, som så mange unger gjør i dag, tror han kan være helt fint. Om bare foreldrene er sitt ansvar bevisst, og ikke lar konflikter dem imellom belaste barna.

– Det å gi ungene dårlig samvittighet, fordi de velger den ene foran den andre innimellom, er kjipe greier. Det kan ødelegge mye for unger.

Selv er han glad for å ha et godt forhold til både sin mor og far.

Ikke minst setter han pris på kompisforholdet han alltid har hatt til sin far.

– Jeg kan huske bruddstykker fra jeg var fire-fem år, jeg satt i sofaen mellom min far og kompisene og så fotball. Det er stas å tenke på.

Det er visstnok også fra ham han har konkurranseinstinktet.

– Vi har alltid konkurrert i alt.

Sånn er det fremdeles. Så snart Stian Blipp er hjemme i Bergen, er de i gang.

– Som regel ender det med at en av oss får seg en skikkelig trøkk under skyggeboksingen. Da må vi bare gi oss. Nå har han heldigvis ødelagt kneet, så neste gang vinner jeg en del konkurranser på walkover, sier Blipp.

Samtidig handler forholdet til faren om mer enn å konkurrere. Som det å gjøre ting sammen.

– Som da jeg fylte 18. Fatteren hadde bestilt tur for oss til London. Bare for meg og ham. Og da vi satt på Flesland kjøpte han hver sin øl til oss. Det var utrolig stas. Ikke fordi jeg fikk alkohol, men fordi vi satt der, jeg og min far, som kompiser på tur.

Vil bli toughest

Etter snart tre år i strekk på TV, er Stian Blipp klar for noen måneder ute av fokus. Det vil si, han vil fokusere på noe annet. Det medfører for tiden trening fire-fem dager i uken, inkludert intervaller på Bislett.

– Sammen med tre kompiser skal jeg være med på hinderløpkonkurranser.

– Hinderløpkonkurranser?

– Ja, sånne der du løper og forserer førti-femti hindre på veien. Ganske intense greier, sier Blipp og ramser opp «Toughest» i Stockholm i mai. «Tough Viking» og «Råskinnet» i Oslo.

– Jeg har et vanvittig konkurranseinstinkt. Det har tjommiene mine også. Vi holder på å drepe hverandre på trening. Sånt motiverer meg, sier Stian Blipp, og prøver å finne en forklaring på det.

– Jeg kan ikke trene bare for å trene. Jeg kan ikke løfte vekter til jeg tar 200 kilo i benken, om det bare er for å vente på at en drittung mann skal falle over meg. Jeg må ha mer konkrete mål, sier Blipp og forteller at kombinasjonen av konkurranseinstinkt og en egen evne til å bli totalt oppslukt i det han holder på, er drivkraften.

– Det å strekke meg etter nye utfordringer. Være usikker på om jeg klarer med det, det er faen meg det som gjør meg lykkelig!

Hjem til Bergen snart

– Og derfor blir det ikke en ny runde med «Idol» på deg?

Blipp blir med ett en aning ukomfortabel. Han er altfor ærlig og frittalende til å holde tankene sine skjult.

– Vel altså, vi har ikke tatt en avgjørelse på det ennå. Men da må vi gjøre noe helt nytt. Jeg føler at vi hadde en viss utvikling fra den første til den neste sesongen med meg som programleder, men nå vet jeg da svarte. Jeg har vanskelig for å se for meg en ny sesong nå.

Men fansen trenger ikke å frykte.

Tilbake på TV vil han. Dessuten skal han returnere til den virkelig gamle manesjen snart. Stand Up Bergen på Rick’s 12. og 13. mars.

– Jeg gleder meg. Jeg har så sinnssykt mye å takke stand up-miljøet i Bergen for. Det er ikke noe sted du er så naken som på en stand up-scene. Du får ikke noe gratis, men ærlige tilbakemeldinger enten du er konge eller suger.

– Det er med deg som med gamle sirkushester, de må tilbake til lukten av sagmugg?

– Ja, det er bare sånn det er, sier Stian Blipp.

– Bare at for en stand up-er som meg, er det lukten av pils og piss i Rick´s-kjelleren som trekker meg hjem.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken