På hjemmesiden til fixit.no kan du nå se et bilde av noen syklister, og teksten «Team fixit.no».

Overfor procycling.no bekrefter initiativtaker Frode Jarle Jacobsen følgende:

- Ja, det stemmer. Teamnavnet blir Team fixit.no.

I tillegg kan vi legge til at laget vil benytte seg av sykler fra Look og bekledning fra Trimtex.

Rytterne hemmeligholdes
Nyskapningen på den norske sykkelscenen har base i Bergen. procycling.no har tidligere koblet Stian Remme, Sondre Gjerdevik Sørtveit og Filip Eidsheim til laget.

Jacobsen ønsker å holde rytterlisten skjult i påvente av lanseringen mot slutten av neste måned. Det er likevel ting han kan bekrefte et par små dager før de samles for aller første gang.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Rytterne er i stor grad klare. Dere har omtalt dette allerede. Det jeg kan si er at noe av det stemmer, andre ting ikke.

- Hvor mange ryttere skal laget ha?

- Vi ønsker oss 12 ryttere. Vi er i rute med signeringene, men alle er ikke klare ennå, svarer Jacobsen.

Bergen vokser som sykkelby
Han har sin bakgrunn fra Åsane CK, mens makkeren Jan Roger Jensen har jobbet med juniorer og seniorer i Bergen CK. Sammen fant de ut at det var på tide at Bergen fikk sitt eget kontinentallag.

- Hvor viktig er dere er lokal forankring for laget deres?

- Det er et viktig moment å tenke på, men vi ønsker å rekruttere rytter i riktig alder, med de riktige kvalitene og som i tillegg passer inn i ryttergruppen vår. Da er det også nødvendig å tenke utenfor Bergen, presiserer han.

Etter sykkel-NM i Bergen i 2008 og 2012, norgescup og et mulig VM i 2017, var det selvsagt på tide at byen fikk sitt eget lag. Team Fixit.no ønsker også å bygge opp unge talenter i regionen.

- Jeg vil si at kvaliteten på rytterne vi har fått fram i både Bergen og Åsane den senere tid, ser veldig bra ut. Det er blant annet ni ryttere på toppidrettslinjen ved Tertnes videregående skole.

Mistet stortalent
Det største talentet fra området valgte likevel å flytte vekk fra hjembyen.

- Hvorfor sykler ikke Odd-Christian Eiking på dette laget?

- Han har nok tatt et valg som en del av en helhetsvurdering, og det ble han også oppfordret til å gjøre. Eiking er et stort talent og en snill gutt. Vi ønsker ham lykke til i Team Joker, og er sikre på at han vil nå langt, sier Jacobsen.

Team Fixit.no blir presentert i Bergen den 28. november.

PS! Dette er rytterne procycling.no har koblet til Team Fixit.no: Filip Eidsheim, Sondre Gjerdevik Sørtveit, Stian Remme, Marius André Hafsås, Sindre Eid Hermansen og Adrian Gjølberg. Vi har også skrevet at Marius Sylta «står på blokka» og at Nicholas Hammersland, Tormod Hausken Jacobsen og August Jensen har vært aktuelle.