Den franske yndlingene Thomas Voeckler forsvant gråtende ut av Amstel Gold Race med brukket krageben.

Men 33-åringen har selvsagt ikke gitt opp årets Tour de France. Det første steget på veien tilbake dit blir trolig lagt under Rhône-Alpes Isère Tour i mai.

- Thomas er forventet å vende tilbake til konkurranse i Rhône Alpes fra 9-12 mai. Han vil også gjenoppta treningen denne helgen, står det på hjemmesiden hans.

Gleder seg til Voeckler-møte
Til det tøffe, franske etapperittet kommer også Cofidis, Saur-Sojasun, utviklingslangene til Rabobank og Katjusja og norske Joker Merida, i tillegg til Voecklers franske arbeidsgiver, Team Europcar.

I fjor ble Sondre G. Sørtveit beste nordmann i sammendraget, men vanligvis passer etappeprofilene en rytter som Stian Remme svært godt. Fana-mannen har hatt en konkurransepause mellom Tour de Normandie og helgas NC-åpning i Sandnes på grunn av fødsel, men gleder seg allerede til å bryne krefter mot noen av Frankrikes fremste syklister.

- Det pleier alltid å være med gode klatrere fra de franske lagene der. Det er klart det er gøy å sykle mot kjente ryttere som Thomas Voeckler, men det spørs om han bruker det til noe annet enn trening, sier Remme til procycling.no.

- Et av de fineste rittene
2012-utgaven ble vunnet av Paul Poux (Saur-Sojasun), foran Sergei Rudaskov og Romain Hardy. Sørtveit ble nummer seks, mens klatrekongen fra vueltaen, David Moncoutié, kom på plassen bak.

Remme ble nummer 12. Foran årets utgave avslører han at han har store ambisjoner, på tross av rittpausen.

- For meg er Rhône-Alpes et av de fineste i hele sesongen. Jeg gleder meg. Det har vært en god stund uten løp nå, så det blir godt å komme igang, sier Remme og avslutter:

- Jeg håper å kjempe om noen gode resultater for meg og laget.