Gå til sidens hovedinnhold

Disse underholder deg mest

På lista finner vi Kanye West, Taylor Swift – og Stieg Larsson.

(SIDE2): Det er Entertainment Weekly som har kåret årets beste underholdere, eller «entertainers» som de kaller det.

På lista finner vi store navn innenfor flere sjangre, inkludert svenske Stieg Larsson. Forfatteren bak «Millennium»-trilogien døde av hjerteinfarkt i 2004, og fikk aldri oppleve den enorme suksessen serien hans skulle få.

Bøkene og filmene har herjet Skandinavia i flere år og nå har feberen nådd USA.

Siste fra Side2: Sjekk forsiden nå!

«2010 var året der man ikke kunne gå seks meter uten å se et Millennium-bokomslag på cafébord eller stukket ned i sekken til en venn», skriver nettstedet i sin begrunnelse. Hollywood-versjonen av filmene spilles inn nå, og har Daniel Craig i hovedrollen.

Rooney Mara har rollen som Lisbeth Salander, og den første filmen forventes å ha premiere om et år.

Larsson er den forfatteren som kommer høyest opp på lista.

Den ser for øvrig slik ut:

15. Jaden og Willow Smith
For ett år siden sto disse søsknene på scenen i Oslo under Nobelpriskonserten, sammen med foreldrene Will og Jada Pinkett Smith. Siden har Jaden (12) gjort suksess med Harald Zwart-regisserte «Karate Kid», mens Willow (10) slapp den dansbare singelen «Whip My Hair» tidligere i høst.

14. De mannlige skuespillerne i «Brutte Løfter»
Denne serien handler om Alicia (Julianna Margulies) som får mye å takle når ektemannen, aktoren Peter (Chris Noth), arresteres etter en sex- og korrupsjonsskandale – ikke ulikt Spitzer-saken fra 2008. Den gikk på TV2 som venter på sesong 2 – der mennene i serien blir mer sentrale. Scott Porter, Matt Czuchry, Alan Cumming, Chris Noth, Josh Charles og Michael Ealy er i alle fall på EWs liste.

13. Suzanne Collins
Collins er forfatteren bak trilogien «Hunger Games», som har fått mye oppmerksomhet i USA i år.

12. Ben Affleck
38-åringen gikk fra å være skuespiller til å bli regissør – og klarte det med glans. «The Town» ble ekstremt godt mottatt da den kom i år.

11. «Glee»
Fenomenet «Glee» har herjet amerikanske medier det siste året, og hadde om lag 13 millioner seere i uka i løpet av andre sesong. Serien handler om en musikalgruppe på videregående skole, og hedres for sin sarkastiske tone og morsomme karakterer.

10. Stieg Larsson

9. Katy Perry
Latex-kledte Perry etablerte seg i fjor, men fikk for alvor fotfeste på pophimmelen i år. 26-åringen fikk først en megahit med «California Gurls», før hun slapp albumet «Teenage Dream» og rundet det hele av med å gifte seg med komiker Russell Brand.

8. James Franco
Altmuligmannen James Franco har rukket å gjøre mye de siste årene. Fra å spille klysa i «Spiderman»-filmene har han gjennomført studer på skoler som NYU og Yale-universitetet, spilt i alt fra «Milk» til «Pineapple Express», hatt en gjesterolle i «General Hospital» (!) – og nå skal han lede Oscar-utdelingen. Ikke nok med det, det ryktes at han kan ende opp med sin egen statuett for rollen i «127 Hours». Ikke dårlig!

7. Lady Gaga
Ingen liste uten Gaga, som må ha hatt årets hitparade med plata «The Fame Monster». Omtrent alt hun foretar seg omtales i media. Enten så elsker du henne, eller så elsker du å hate henne, er linja amerikanske medier har lagt seg på.

6. Skuespillerne i «The Social Network»
2010 var året da filmen om Facebook kom, med Justin Timberlake i en birolle. Jesse Eisenberg har allerede fått Oscar-buzz for sitt portrett av Marc Zuckerberg, mens både Timberlake og Andrew Garfield fikk god kritikk for sitt arbeid. Rooney Mara har også en liten rolle her.

5. Barna i «Modern Family»
Komiserien, som går på TV2, har opplevd enorm seersuksess i USA. Barneskuespillerne trekkes fram for sine evner til å være morsomme uten å oppfylle alle klisjeene.

4. Christopher Nolan
Regissøren bak «Inception» sier han har fått flere spørsmål om denne filmen enn han har fått til sammen for alle andre filmer han har laget. Og det er ikke uten grunn. Med Leonardo DiCaprio i hovedrollen ble dette en av årets største filmer.

3. Kanye West
33-åringen dreit seg ut på Grammy-utdelingen, forsvant fra rampelyset og kom tilbake med sitt femte, og kanskje beste, album: «My Beautiful Dark Twisted Fantasy». Man kan si mye om rapperen, men entertainer kan han med det rette kalle seg.

2. Jon Hamm
Skuespiller Jon Hamm har selv beskrevet året som «utrolig spennende og givende», hvilket han har all grunn til. Rollen som Don Draper i «Mad Men» førte også til at han var programleder for «Saturday Night Live», kom tilbake til «30 Rock», spilte FBI-agent i «The Town» og danset på Emmy-utdelingen.

1. Taylor Swift
I en alder av 20 år har hun allerede oppnådd mer enn man kan drømme om, og snøballen fortsetter å rulle. Singelen «Today Was a Fairytale» debuterte på 2. plass, filmen «Valentine's Day» slo an, hun vant fire Grammy-priser og solgte vanvittig allerede fra uke 1 med albumet «Speak Now». Nå snakkes det om at hun «redder musikkbransjen». Den søte jenta er likevel ganske avslappet til oppstyret. – Jeg liker å skrive sanger og håper at andre liker dem godt nok til å ta de med seg videre, sier hun. Ja, også er hun kjæreste med Jake Gyllenhaal.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken