Gå til sidens hovedinnhold

Stiger etter milliardoppkjøp

En rekke gigantoppkjøp i milliardklassen får investorene igjen til å investere i aksjer.

Oppkjøps- og fusjonsbølgen skyller videre over aksjemarkedene i både Europa og USA. Det får investorene til å sende aksjefuturene opp i forkant av at Wall Street åpner.

NA24 - din næringslivsavis.

Dow Jones Indicative stiger 0,21 prosent, mens Nasdaq-futuren er opp 0,18 prosent. Aksjene på S&P 500-indeksen peker opp 0,18 prosent.

Flere gigantoppkjøp i milliardklassen gjør at spekulantene igjen er positive til aksjer. Mittal Steel har endelig fått med seg styret i Arcelor til å stille seg bak et bud på 33,65 milliarder dollar. Johnson & Johnson sluker Pfizers forbrukersvaredivisjon for 16,6 milliarder dollar, mens Phelps Dodge blar opp 40 milliarder dollar for fusjonskameratene Inco og Falconbridge.

På fredag ble det kjent at Anadarko betaler rundt 21 milliarder dollar for de to oljeselskapene Kerr-McGee og Western Gas Resources.

Markedet er ellers nervøse i før den amerikanske sentralbankens rentemøte på torsdag. En renteoppgang er allerede inndiskontert, men spenningen er knyttet til ordlyden på begrunnelsen for renteoppgangen. De to siste ukene har det kommet uklare signaler fra Ben Bernanke og hans medarbeidere. Inflasjonsfrykten tynger fortsatt markedet og har delvis blitt underbygget av offisiell statistikk fra de amerikanske myndighetene.

Usikkerheten knyttet til inflasjons- og veksttakten i den amerikanske økonomien har gjort at verdensmarkeder er bekymret for utviklingen. Den amerikanske sentralbanken har et uttalt mål om å få inflasjonen under kontroll og er villige til å ta i bruk renten som middel.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken