Gå til sidens hovedinnhold

Stille om ressursproblem

Økokrim-sjef vil ikke uttale seg om mangelen på ressurser for å bekjempe økonomisk kriminalitet.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Økokrim-sjef Einar Høgetveit velger å ikke kommentere hvor prekært ressursbehovet er i enheten for bekjempelse av økonomisk kriminalitet, skriver Dagens Næringsliv.

NA24 - din næringslivsavis

I en rapport utarbeidet av Økokrim, Oslo Børs og Kredittilsynet gikk alarmen allerede for ett år siden. Den sier blant annet at «flaskehalsen er først og fremst Økokrim».

Ressursproblemene har allerede tvunget Økokrim til å legge fra seg arbeidet med å lede etterforskningen av regnskapsjukset i Fast. Saken er Norges største innsidehandelsak.

- Det er internt anliggende. Jeg har ikke lyst til å kvantifisere det i media. Men det er ønskelig å bli mer robust, sier Høgetveit til DN.

Han understreker at Økokrim har en lang rekke saker de har fått gjennomslag for, og at de siste dagene bare gir et begrenset bilde av Økokrim.

I følge Høgetveit har det ikke skjedd noen ting etter at rapporten til Økokrim, Oslo Børs og Kredittilsynet konkluderte med at det har oppstått «frustrasjon og spill av ressurser». Den ligger i Finansdepartementet, og han vet ikke ingenting om hva som foregår der.

Børsdirektør Bente Landsnes er bekymret over utviklingen, blant annet på grunn av at aktiviteten på Børsen har blitt mangedoblet de siste årene.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer

Kommentarer til denne saken