Gå til sidens hovedinnhold

Stjal øl etter å ha meldt seg for politiet

Skurken var underlagt meldeplikt, men var også fryktelig øltørst.

(iBergen.no) Umiddelbart etter 30-åringen hadde vært på Bergen sentrum politistasjon og overholdt sin daglige meldeplikt, gikk han til nærmeste Rema 1000 butikk og stjal tolv bokser med øl.

For streng straff
Bare få dager før tyveriet i august var han blitt løslatt fra fengsel, på det vilkår at han holdt seg unna kriminalitet og meldte seg for politiet daglig. Det skulle ikke gå lang tid før han viste at han ikke var tilliten verdig.

Han ble i Bergen tingrett kort tid etter dømt til ubetinget fengsel i 45 dager for tyveriet, men 30-åringen syntes det var en for streng straff for naskeri og anket saken til lagmannsretten.

- Skulle hatt bot
Der argumenterte han for at saken normalt ville endt med bot, var det ikke for at han ble regnet som en gjenganger med sine 13 tidligere dommer. Ubetinget fengsel var derfor for strengt, mente han.

Og han vant delvis fram, da straffen ble redusert til 21 dager fengsel.

Strafferabatt
«På bakgrunn av domfeltes omfattende strafferegister (...) finner lagmannsretten det nødvendig med ubetinget fengsel i nærværende sak og at denne skal utmåles som en ren ubetinget fengselsstraff.» skriver lagmannsretten i dommen.

Han fikk strafferabatt for å ha tilstått tyveriet.

Les flere nyheter på iBergen.no