Gå til sidens hovedinnhold

Stjerne okkuperte tre

Daryl Hannah har okkupert et tre i omtrent en måned. Tirsdag ble hun løftet ned med makt.

39 personer ble arrestert da politiet kastet Daryl Hannah og hennes med-okkupanter ut fra en hage i Los Angeles. Demonstrantene har okkupert en hage på 5,6 hektar siden midten av mai. Hagen er blitt brukt av lokale bønder, men nå vil eieren selge den for at det skal bygges et kjøpesenter på stedet.

Hollywood-stjernen Daryl Hannah, kjent fra blant annet «Splash», «Wall Street» og «Kill Bill», har sittet i en valnøttre for å redde hagen. Tirsdag ble hun tvunget ned. Hun ble sammen med den berømte tre-sitteren John Quigley løftet ned med en brannbil.

- Jeg er veldig sikker på at dette er det moralsk riktige å gjøre, å ta et prinsipielt standpunkt i solidaritet med bøndene, sa Hannah til Associated Press over mobiltelefon før hun ble løftet ned.

Politimenn måtte kutte kjedene av demonstranter som hadde lenket seg til valnøtt-treet, til tønner fylt med betong, og et piknikk-bord. Sakte trakk de folk ut fra avokadoer, solsikker og andre produkter.

Omtrent 350 mennesker har tatt seg av jordflekker med mat og blomster i hagen i mange år. Flere stjerner har støttet kampen for å redde hagen, blant annet countrysangeren Willie Nelson og skuespiller Danny Glover.

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag

Kommentarer til denne saken