Gå til sidens hovedinnhold

Stjernekrigerne slår tilbake

Star Wars-heltene gjør comeback i norske bladhyller med et månedshefte, som inneholder nye historier fra perioden mellom den første og fjerde filmen.

Det første heftet kommer ifølge redaktør Jon Løvstad i Seriehuset / Aller i salg i mars. Star Wars skal utgis månedlig, og inneholder serier fra de amerikanske bladene Star Wars: Empire og Star Wars: Republic fra forlaget Dark Horse.

Republic-historiene foregår i perioden mellom den handlingsmessig første filmen The Phantom Menace og den fjerde A New Hope, mens Empire utspiller seg i omtrent samme tidsrom som A New Hope.

Det er altså mange kjente figurer i begge seriene. Det norske heftet blir på 48 sider, og hvert nummer inneholder to episoder fra de amerikanske bladene. Løvstad forteller at det nye bladet ikke vil trykke flere serier i føljetong parallelt, men gjøre unna en og en historie.

– Star Wars er en av de større merkevarene slik jeg oppfatter det, som surrer og går i mange land med en sterk fanskare, forklarer Løvstad når vi spør hvorfor han satser på det nye blad.

- Det går opp og ned hvordan Star Wars-produktene selger i et år med en ny film og et år uten, men ifølge tall fra Lucasfilm er det totalt solgt merchandiseprodukter for åtte milliarder dollar, så det er enorme summer som omsettes. Lucasfilm har dessuten lært av de to siste filmene, og det kommer til å skje mye på Star Wars-fronten fremover, fastslår Løvstad.

Han trekker frem tegnefilmserier på Cartoon Network, LEGOs relansering av sine klassiske Star Wars-leker, DVD-utgivelsen av de tre eldste filmene til høsten og selvsagt den siste filmen, som kommer på kino neste sommer.

Dark Horses Star Wars-tegneserier har vært en suksess i USA, og er med hell eksportert til flere andre land. Alle seriene er godkjent av Lucasfilm. Foruten Empire og Republic, har Dark Horse utgitt en rekke andre serier som Tales of the Jedi og Crimson Empire med historier både lenge før og noen tiår etter handlingen i filmene. Star Wars har tidligere hatt eget seriehefte i Norge i årene 1983-87 og 96-97. Mellom 1978-83 ble det dessuten utgitt flere album, både basert på filmene og med nye historier. Løvstad mener de nye seriene ligger mye tettere oppimot filmenes univers:

- Serieskaperne har lagt mer vekt på å utfylle alle hullene og alle mulighetene i filmhistoriene. Mitt inntrykk er at Dark Horse sin serier er mye mer tro mot visjonen i Star Wars-filmene.

Seriehuset / Aller kommer i år også med mer science fiction: humorserien Futurama, basert på Matt Groenings tegnefilmer. Sammen med tegneserieversjonen av velkjente Simpsons, blir serien presentert i et nytt månedsblad som etter planen lanseres i mars.

Linker:

Star Wars
- Sjekk hva som er utgitt tidligere av Star Wars i Norge

Stor satsning på talentutvikling i Bergen
- Gjengen bak Raptus har mange tilbud til deg som vil bli den nye Frode Øverli

Serieklassiker: Drama i Bayern
- Tor Bomann-Larsen var opptatt av polarhelter og kongelige lenge før han ble Norges beste forfatter av konge-biografier

Skriver Splatter og Spetakkel
- norsk serieforfatter debuterer i neste Nemi med serie tegnet av amerikaner

Flere nyheter fra tegneserier.no

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar