(SIDE2): Mens de fleste nordmenn tar heisaturen til billige Sunny Beach eller Ayia Napa er det enkelte utvalgte som heller soler seg i stjerneglansen på den franske riviera.

Det er ferieparadiset St. Tropez som om sommeren er stedet å reise for norske kjendiser og forretningsfolk.

Se bildene av verdensstjernene i St. Tropez nederst på siden

Pengesterke ferierende
Dagens Næringsliv skrev i fjor en artikkel som fortalte om norske finansfolks dyre festing på den franske riviera.

- Alle i norsk finansliv er der i løpet av sommeren. De fleste er innom to turer hver sommer, sa finansmann Tor Olav Trøim til avisen i fjor.

Trøim fikk også stor oppmerksomhet for et legendarisk foto i den samme artikkelen, der han og Arne Hjeltnes er avbildet i jetsettbyen-byen omringet av svært barmfagre kvinner kun iført bikinier.

Sjampis til 233.000 kroner
På de hippe restaurantene ved havneområdet må du virkelig bla opp om du skal hygge deg med fiffen. En flaske Cristal Roederer White koster den nette sum av 30.000. Eller 233.000 norske kroner, like mye som du må ut med for en lekker bruktbil.

På dagtid henger kjendiser og rikinger på legendariske Nikki Beach, der hoveddelen av det kvinnelige klientellet stiller med innebygde flyteelementer i brystpartiet.

Om ikke heten på stranden frister, skviser finansfiffen og kjendisene seg sammen på Nikki Beach Club, eller nyter et par flasker kald rosévin på Club 55.

Full fest med pappas kredittkort
Og på kvelden går turen gjerne til utestedet Le Carve, der blant annet Christian Røkke legger pappa Kjell Inges kredittkort i baren.

I St. Tropez finner de velbemidlede selvsagt alle sine favorittbutikker. Cartier, Chanel og Gucci ligger som perler på en snor. For på rivieraen er det merkeklær som gjelder, og det skal helst blinke i store diamanter når man sitter på et av de mange dekkene på de gigantiske yachtene.

Norske kjendiser som soler seg i stjerneglansen i St. Tropez, er mange. Fredriksen-døtrene, investor Øystein Stray Spetalen, Celina Middelfart og Rema-arving Ole Robert Reitan er hyppige gjester.

Madde elsker St. Tropez
DN fortalte også i sin artikkel om barn av rike oslofamilier som festet blant både kongelige og kjendiser. Særlig den svenske kongefamilien har lagt sin elsk på St. Tropez, og ferierer der år etter år.

Midtpunktet på mange jetsettfester-fester på rivieraen, er selvsagt råsexy prinsesse Madeleine. Hun er ikke akkurat er kjent for å spytte i glasset når det er party.

Verdensstjerner i kø
St. Tropez har en lang kjendishistorie. Her malte Picasso, her festet legendariske Coco Chanel, her giftet Mick Jagger seg med Bianca, og her spilte Brigitte Bardot inn filmen «Og Gud skapte kvinnen».

Og i fjor sommer giftet Pamela Anderson seg i kystbyen på rivieraen. Her ble også Uma Thurman fersket i het omfavnelse med ekskjæresten André Balazs. Og Paris Hilton har sprettet et unevnelig antall sjampanjeflasker på Nikki Beach.

Tommy Hilfiger og Craig David nyter solstrålene og festlivet, mens Sean Diddy Combs gjerne plasserer sin gigantiske luksusyacht strategisk i havnen - og hygger seg med lettkledde kvinner.

Kokainhovedstad
FN ser på St. Tropez som et av hovedstedene for kokainhandel i Europa. Side2 har tidligere i år fortalt om norske rikinger og kjendisers ville kokainfesting på utestedet Odeon.

Flere av dem som fast deltar på Odeons «turbotirsdag» skal ifølge DN også ha for vane å feriere i St. Tropez

VG hadde også en artikkel om feriestedet i fjor hvor de presenterte en rekke norske kjendiser som ferierte i St. Tropez.

Blant annet var Pia Tjelta, Synnøve Skarbø og datter av Kjell Inge Røkke, Elisabeth Røkke, nevnt.

Ellers er det kjent at både Pamela Anderson, Paris Hilton, Tommy Hilfiger, P. Diddy og Craig David koser seg i ferieparadiset om sommeren. For å nevne et ørlite knippe...