Gå til sidens hovedinnhold

Stjernenes utskeielser

Gi en nyrik rockestjerne frie tøyler, og det er utrolig hva han kan få seg til å kjøpe.

(SIDE2:) Magasinet Blender har på sine nettsider en oversikt over rockebransjens drøyeste utskeielser. Her er listen:

10. Kanye West brukte 350.000 dollar, rundt 2,2 millioner kroner, på å gjenskape Michelangelos takmaleri i det sixtinske kapell. Så har han også uttalt at han er en ghettoens pave, og det nærmeste hiphopen kommer Gud.

9. Rapperen Nelly ville ha det lille ekstra i sin Rolls Royce, og fikk interiøret i luksusbilen kledd med minkpels. Det kostet 2,5 millioner kroner, men skal det være så skal det være.

8. Gruppen

KLF

hadde så mye penger i 1994 at de satte fyr på 20.000 50-pundsedler, omlag 12 millioner norske kroner etter dagens valuta. Enkelte mener det var en protest mot materialisme, andre mener det var dekadent dumskap. Som Blender skriver: millioner av sultende barn var ikke tilgjengelig for kommentar.

7. Rolling Stones-gitarist Ronnie Wood ville gjøre stas på sine bandkamerater under en plateinnspilling i Irland, og lot bygge en britisk pub i hagen hvor Stones-guttene kunne slappe av mellom slagene. Kostnaden var på 420.000 kroner.

6. Rod Stewart er en lidenskapelig fotballelsker, og fikk bygget en fotballbane i profesjonell størrelse på sitt gods i Epping i England. Den er komplett med garderober etter modell av favorittlaget Celtic, og med banemannskaper. I 2004 skal Rod imidlertid ha fått avslag fra lokale myndigheter om å legge opp flombelysning på sitt stadium.

5. - Jeg liker blomster, svarte Elton John kort, da han i 2000 ble spurt hvordan han hadde klart å bruke nesten 2,7 millioner kroner på blomster fra 1996 til 1997.

4. Mick Fleetwood antok at han hadde sniffet kokain nok til å legge en stripe av stoffet som strakk seg åtte kilometer, men var nok litt beskjeden med tanke på at han hadde svidd bort åtte millioner dollar, rundt 51 millioner kroner, på utsvevende livsstil og kokain.

3.

Electric Dreams

var et selskap i Apple Corps Company, som ble eid av Beatles. Sjef for selskapet var en viss «Magic Alex», som brukte 3,2 millioner kroner på å finne opp elektrisk maling, en flygende tallerken og et lydstudio med et «sonisk kraftfelt». Mye penger på 60-tallet, ingen av oppfinnelsene fungerte, og Alex fikk fyken i 1969.

2. Michael Jackson har kjøpt mye rart og dyrt, men det sprøeste er kanskje filmstjernen Marlon Brando. Brando krevde en million dollar i honorar for å stille i Jacksons bursdagsfest i 2001, noe Jackson gikk med på. Da Brando først ankom hageselskapet, introduserte han seg selv som «en gammel fjert av en tjukkas», før han inntok en liggestol og serverte grufulle historier om å kappe småbarn i biter med macheter, skriver Blender.com.

1. Vinnerbidraget kommer fra Kongen selv - Elvis Presley. I 1976 brukte han 21.000 kroner på å servere junkfood til en politimann i Denver.

I en samtale med to politimenn fra Colorado, som besøkte ham på Graceland, fortalte han om et smørbrød han hadde spist i Denver, Colorado. Smørbrødet besto av en uthulet loff, stappet med peanøttsmør, gelé og bacon. Smørbrødet skulle være mat til åtte mann, men Presley skal ha spist hele på egen hånd.

En av gjestene på Graceland ble så interessert i mat-anekdoten til Elvis, at rockekongen sporenstreks gjorde klar privatjet-flyet sitt, og flydde seg og de to gjestene til Denver. Etter en to timers flytur fikk de servert 22 «Fool’s Gold»-smørbrød på sølvfat i en privat hangar ved flyplassen i Denver. Maten ble bragt til Elvis og hans følge av innehaveren av restauranten Gold Mine Company, sammen med champagne og andre drikkevarer, skriver Blender.com.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn