Gå til sidens hovedinnhold

Dette er Skandinavias hovedstad

Det mener i hvert fall innbyggerne her. Les de beste reisetipsene.

Du behøver ikke reise langt for å oppleve glade storbydager. Sverige er mer enn kjøpesentre bortenfor Svinesundsbrua, så hvorfor ikke ta en tur til Stockholm?

Stockholm er Nordens største by og har noe å by på for alle besøkende, uansett alder og formål med turen. Stockholmeren blir gjerne sett på som både overlegen og breial av andre svensker, og da er det kanskje ikke så rart at byen kaller seg Skandinavias hovedstad?

Musikkbyen Stockholm
Overskriften er mer enn en vanlig reisefloskel, Stockholm er faktisk en av de mest sentrale musikkbyene i hele Europa. Mye av årsaken ligger tilbake til ABBA og deres suksess på 70-tallet. Siden har Stockholm og Sverige produsert popstjerner i et imponerende tempo. Stockholm har dessuten lenge vært jazzens og visesangens hjemsted i Skandinavia. Og i disse musikaltider er det nesten bare London som overgår Stockholm. Og her slipper du å betale tusen kroner for en billett. I skrivende stund går blant annet My Fair Lady, The Producers og High School Musical. Alle kjente oppsetninger fra både Broadway og London.

The Producers går på China Teatern, Berzelii Park

High School Musical går på Göta Lejon i Götgatan 55

My Fair Lady går på Oscarsteatern i Kungsgatan 63

Billetter til alle show kan blant annet kjøpes på ticknet.se.

Svensk valuta på bunnivå!
Det er nå du får mye for pengene. Det har vel aldri vært særlig mye billigere for nordmenn å handle i Sverige enn nå. Kroneverdien gjør at du «sparer» penger på hotell, restaurantbesøk og shopping. Og billige svenskekroner er bare en av en rekke argumenter vi kan sette opp for et Stockholmsbesøk.

Sjekk valutakurstrender for svenske kroner hos Reiseplaneten.

Det er billig å fly til Stockholm. I april har Norwegian flere avganger hvor du kommer tur og retur koster mellom 500 og 600 kroner. (NB! Disse prisene er fra Oslo Gardermoen).

Sjekk priser til Stockholm fra hele Norge på Reiseplaneten.

Stockholm er vår nærmeste metropol og kort flytur er jo bare en fordel. Stockholm har utrolig mye å by på når det gjelder musikk, scenekunst, uteliv, kultur og familiefornøyelser. Byen er tross alt nær dobbelt så stor som Oslo.

5. ting du bare må oppleve i Stockholm

1. Vasamuseet
Skipet som sank på sin jomfrutur i 1628 er utstilt for nærmere øyesyn. Imponerende flott museum for både voksne og barn. Galärvarvsvägen 14

2. Shopping på Stureplan
Shopping på Stureplan og omkringliggende områder i sentrum av Stockholm byr på mange gleder, ikke minst når svensk valuta er så svak som nå.

3. Skansen og/eller Gröna Lund
På Djurgården finner du verdens eldste friluftsmuseum, Skansen. Mange utstillinger, liten dyrehage og mye annet for liten og stor. Gröna Lund er en fornøyelsespark i klasse med Liseberg i Göteborg.

4. Oppdagelsestur og mat i Gamla Stan
Det er spennende å rusle rundt i de trange gatene i Gamla Stan. Mange spesialbutikker som selger alt fra bøker, håndverkskunst, malerier, suvenirer, til en rekke cafeer og hyggelige restauranter. Kos deg.

5. Moderna Museet
Du visste nok ikke at et av Europas beste kunstmuseer ligger i Stockholm. Ta en kikk på Picasso og andre mestere hos Moderna Museet som ligger ved Skeppsholmen.

Se fotogalleri om Stockholm hos Reiseplaneten.
Hent reiseguide om Stockholm hos Reiseplaneten.

Kommentarer til denne saken