(Tidens Krav): Det sier Sissel Kruse Larsen, strategisk kommunikasjonsrådgiver for generalsekretær i Nato, Jens Stoltenberg, om Russlands invasjon av Ukraina.

– Vi ser et Russland som har varslet en storstilt mobilisering, som snakker om bruk av atomvåpen, som angriper sivil infrastruktur i Ukraina, og som har avholdt såkalte folkeavstemninger i regioner av Ukraina. Alt dette er en farlig eskalering av krigen, og det er en alvorlig tid vi er inne i, sier Kruse Larsen og fortsetter:

– Derfor er det viktigere enn noen gang at Nato og Nato-landene fortsetter å støtte Ukraina i deres rett til selvforsvar.

Russer siktet for å ha fløyet droner på Svalbard – skal være sønn av Putin-alliert

Har tatt en ny vending

Tirsdag skrev NTB at Russland har intensivert bombingen av Ukraina den siste tiden, og at krigen har tatt en ny vending ettersom Russland har trappet opp bruken av missiler og droner.

Bare den siste uken har mer enn hundre droner slått inn i kraftverk, kloakkrenseanlegg, boligbygg, broer og andre mål i urbane områder, ifølge Ukrainas utenriksdepartement.

– Ukraina er under angrep fra okkupantene. De fortsetter å gjøre det de gjør best: Terrorisere og drepe sivile, sier president Volodymyr Zelenskyj.

– Har større ambisjoner

Invasjonen av Ukraina føyer seg inn i et mønster for hvordan Russland har agert overfor andre land i lang tid, ifølge Kruse Larsen.

– Før invasjonen, presenterte Russland sine forslag til sikkerhetstraktater som de krevde at Nato og USA skulle gå med på. De hadde mange krav til Ukraina, og krav til at Nato ikke skulle ta opp nye medlemsland. Det var et stort og alvorlig forsøk på å omskrive hele Europas sikkerhetsstruktur.

Ifølge Kruse Larsen, ser Nato ingen tegn til at Russland skal trekke seg ut av Ukraina. Tvert imot, mener hun at sannsynligheten er stor for at Russland ikke kommer til å stoppe med denne invasjonen.

– Russland er en stormakt med større ambisjoner enn som så. De har også vist en enorm vilje til å oppnå sine politiske mål på bekostning av både menneskeliv og økonomiske kostnader, sier hun og tilføyer:

– Og uansett om krigen skulle ta slutt innen relativt kort tid, vil den ha ringvirkninger i mange år fremover.

Kruse Larsen ønsker ikke å uttale seg om droneaktiviteten i Norge den siste tiden.

Fortsetter med Stoltenberg i Nato

Kristiansunder møtte USAs president: – Stor stas!