Gå til sidens hovedinnhold

Stor interesse for børsrakett

Rocksource har gjennomført en rettet emisjon tirsdag kveld.

Oljeselskapet Rocksource har etter børsslutt tirsdag gjennomført en rettet emisjon mot eksisterende og nye aksjonærer. Emisjonen ble satt på kurs 4,25 kroner, som er en rabatt på 12,5 prosent i forhold til sluttkurs på børsen.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge selskapet ble emisjonen betydelig overtegnet, og totalt ble det plassert 29,7 millioner aksjer med et bruttoproveny på 126 millioner kroner. Det var meglerhusene ABG SUndal Collier, DnB Nor Markets og RS Platou Markets som var tilretteleggere.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Det var ifølge selskapet en betydelig overtegning i forbindelse med plasseringen.

Styret i Rocksource har vedtatt å gjennomføre en påfølgende reparasjonsemisjon for eksisterende aksjonærer som ikke ble invitert til å tegne seg i den rettede emisjon. Aksjen vil fra og med i dag, onsdag 10. juni, bli handlet eksklusive retten til å tegne aksjer i reparasjonsemisjonen.

Totalt er det planlagt lagt ut 14,55 millioner aksjer i den påfølgende emisjonen, som ved fulltegning på kurs 4,25 kroner kan gi et bruttoproveny på 62 millioner kroner.

- Vi er svært fornøyd med å ha gjennomført denne vellykkede emisjonen, som vil styrke vår finansielle kapasitet i en fase med sterk vekst for selskapet. Etter gode tildelinger i de siste lisensrundene, både i Norge og Storbritannia, går selskapet nå over i en fase med økt boreaktivitet med tilhørende økt kapitalbehov. Emisjonen sikrer oss muligheten til å delta med full eierandel i borekampanjen, sier finansdirektør Tommy Sundt i Rocksource i en kommentar.

Han mener emisjonen også vil gi selskapet fleksibilitet i forhold til å utnytte nye forretnings- og oppkjøpsmuligheter i dagens utfordrende markedssituasjon.

Så langt i år har selskapet steget med 93 prosent og det var vinneraksjen i mai.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken