Gå til sidens hovedinnhold

Stor interesse for Røkke-aksjer

Markedet er sultent på Kjell Inge Røkkes Aker-aksjer.

I en børsmelding fra Aker Yards opplyses det at tilretteleggerne SEB Enskilda og JPMorgan ønsker å informere markedet om at de har mottat tegninger for flere aksjer enn det som skal plasseres.

NA24 - din næringslivsavis

Likevel velger meglerhusene å holde vil bookbuildingen (auksjonen) åpen frem til senest klokken 17.00 fredag. Ledelsen i Aker Yards gjennomfører fortsatt investormøter og dermed ønsker de å holde mulighetene åpne.

Onsdag ble det kjent at Kjell Inge Røkkes Aker vil selge alle aksjene de har i verftselskapet Aker Yards. Totalt skal 9,1 millioner aksjer finne nye eiere. Det tilsvarer 40,1 prosent av de utestående aksjene i Aker Yards.

De siste månedene har Kjell Inge Røkke solgt aksjer for til sammen nærmere fem milliarder kroner i Aker Yards og Aker Kværner. I januar ble aksjer for én milliard kroner i Aker Yards solgt i markedet, samtidig som Røkke solgte ut Aker Kværner-aksjer for rundt fire milliarder kroner. Med dette salget kan Aker putte ytterligere fem milliarder kroner på sin konto.

Interessen for Røkkes Aker Yards aksjer har vært stor fra begynnelsen. Tilretteleggerne skal ha fått på plass kjøpere av en fjerdedel av aksjene før planene ble offentliggjort.

Ledelsen i Aker Yards samt Røkkes rådgivere i SEB Enskilda og J.P. Morgan har vært å presentert selskapet til investorer i både inn- og utland. Potensielle kjøpere i New York og London skal ha fått en introduksjon av veftet.

Det er fortsatt ikke kjent hva prisen på aksjene vil bli på. Dette vil bli fastsatt gjennom et auksjonsprinsipp, en såkalt bookbuildingprosess, som gjennomføres av Akers tilretteleggere.

Aker-aksjen stiger 1,75 prosent til 377 kroner, mens Aker Yards er opp 0,80 prosent til 504 kroner.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis