Gå til sidens hovedinnhold

Stor sprekk for Blystad

Prisen på Wilhelm Blystads offshorebabys første boreskip har allerede økt med over 100 millioner dollar.

Det går frem av en oppdatering fra selskapet MPF sendt ut tirsdag formiddag.

NA24 - din næringslivsavis

Mot et opprinnelig byggebudsjett for det første bore- og produksjonsskipet på 586 millioner dollar, så har prisen nå økt til 683 millioner dollar.

Kraftig overskridelse
Inkludert økte finansieringskostnader på grunn av noe senere levering har finansieringsbehovet økte med 135 millioner dollar ifølge MPF. Det er investoren Wilhelm Blystad som er sentral i oppbyggingen av MPF, han er også administrerende direktør og styreformann i selskapet.

Kostnadsoverskridelsene skyldes en del tilleggsutstyr i forhold til den opprinnelige pakken, men også økte priser på stål og økt stålbehov, samt tauing av skroget i forbindelse med sluttføringen av overbygget ved det spanske Dragados-verftet. Det er kinesiske Cosco som bygger skroget.

Fartøyet er nå ventet først i midten av 2009 på grunn av forsinkelser i leveransene av nøkkelutstyr, samt forventet økt tidsforbruk til testing.

Går til bankene
Styret i MPF ser nå behov for en total finansieringspakke på 775 millioner dollar, mot opprinnelig 640 millioner dollar. Økning søkes dekket inn med økte bankfinansiering. Selskapet opplyser at de er i fremskredne samtaler med bankene.

Egenkapitalelementet står foreløpig uendret på 275 millioner dollar.

MPF-01 vil kunne bore på ultradypt vann og vil kunne utstyres for å drive tidlig produksjon av olje- og gass fra feltene den borer på.Det er ikke inkludert produksjonsutstyr i pakken som fartøyet nå bygges med. Selskapet håper på en fast kontrakt på minst fem år, og ønsker så raskt som mulig å bestille en enhet til.

MPF er i dag å finne på OTC-listen, men sikter mot en børsnotering på Oslo Børs.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter