Klokken 10 i dag ble det kjent at Norges Bank kutter styringsrenten med 0,25 prosentpoeng til 0,75 prosent. Norges Bank kuttet også renten på forrige møte i juni, og vi er nå på tidenes laveste nivå.

Les også:
Dette betyr kuttet for lommeboken din
Kraftig kronefall etter renteoverraskelse
Kutter renten til historisk nivå
- Vil gi boligprisvekst

Nordea svarte umiddelbart med å senke sin veiledende listepris på boliglån med 0,25 prosentpoeng.

Ny veiledende listepris for unge under 34 år og bankens Premium-kunder blir 2,35 prosent.

- Vi skal være konkurransedyktig på pris, og setter ned veiledende listepris på boliglån med 0,25 prosentpoeng, sier John Sætre, leder av bankvirksomheten i Nordea Norge, i en pressemelding.

Nordeas innskuddsrente blir redusert med gjennomsnittlig 0,41 prosentpoeng.

Bankens nye rentesatser for innskudd og eksisterende lån gjelder fra 24. november 2015. For nye lån gjelder nye renter fra 24. september.

Danske Bank kutter
Danske Bank fulgte like etter Nordea med kunngjøringen om at også de kutter renten med inntil 0,25 prosentpoeng.

– Vi skal være konkurransedyktige for eksisterende og nye kunder, sier Trond F. Mellingsæter, country manager i Danske Bank i Norge.

– Vi ser at rentekuttet fra Norges Bank også fører til fall i pengemarkedsrenten og dermed våre finansieringskostnader, sier Mellingsæter.

Ny beste boliglånsrente for kunder under 34 år blir 2,25 prosent. Renteendringen gjelder fra 11. november for dagens lånekunder.

SMN fulgte etter
Ved 11-tiden fulgte også SpareBank 1 SMN med å kutte boliglånsrenten ned inntil 0,25 prosentpoeng.

Ny laveste pris blir 2,25 prosent for Boliglån for unge til LO-medlemmer. Boliglånskunder over 34 år tilbys fra 2,55 prosent.

- Dagens rentekutt i Norges Bank fører til at også pengemarkedsrenta faller. Det kommer nå alle våre boliglånskunder til gode, sier konsernsjef Finn Haugan i SpareBank 1 SMN i en pressemelding.

Renteendringen trer i kraft 30. september for nye kunder og 27. november for eksisterende kunder.

SpareBank 1 SMN endrer også prisene på bankinnskudd tilsvarende.

DNB måtte i tenkeboksen
Informasjonsdirektør i DNB, Even Westerveld, sa til Nettavisen rett etter rentemøtet at DNB ikke foreløpig har satt ned renten sin.

- Vi kan ikke si noe om rentene våre før vi eventuelt gjør noe med dem. Vi følger med på utviklingen og rentemøtet, opplyste han.

Ved 11.15-tiden kom banken med en pressemelding der det opplyses at rentene på boliglån senkes med inntil 0,40 prosentpoeng.

- Som følge av utviklingen i rentemarkedet og konkurransesituasjonen, har DNB besluttet å kutte rentene på boliglån til nye og eksisterende kunder. Rentenivået er nå historisk lavt, sier konserndirektør for personmarkedet, Trond Bentestuen.

DNBs veiledende listepris blir 2,40 prosent etter renteendringen, som vil gjelde for unge under 34 år og DNBs SAGA-kunder, og 2,65 prosent for ordinære boliglån over 2 millioner. De nye prisene gjelder umiddelbart for nye lån. For eksisterende kunder trer renteendringen i kraft 1. desember

Rentene på bankinnskudd settes ned samtidig med lånerentene.