Gå til sidens hovedinnhold

Ferie for frieri

Legg kjærlighetsferien til en av Europas mest romantiske byer.

Er du den romantiske typen eller kanskje litt nervøs for utfallet av et kommende frieri? Vil du gjøre noe ekstra ut av det, og kanskje forbedre oddsen for et klart og tydelig "Ja" som svar?

Uten å ruinere deg, har vi valgt ut fem reisemål og steder som vi mener er de beste stedene for frieriet.

5. plass - Roma
Roma har selvskreven en plass i hjertet til de romantiske, og byen er absolutt en sikker plass å foreta et frieri. Men ikke finn på å fri ved Colosseum. Dens blodige historie og maskuline fremtoning vil ikke være minnet du skal bære med deg.

Få gratis reiseguide om Roma fra Reiseplaneten her.

Ta deg heller til Castello San't Angelo rett overfor St. Peterskirken. På toppen av borgen har du fantastisk utsikt mot Vatikanet og Peterskirken, og du har mulighet til å kjøpe vin i en restaurant eller café slik at alt skal ligge til rette for den riktige romantiske stemningen.

Er du ung kan Spansketrappen være et alternativ, eventuelt gjør ditt fremstøt i en av Trasteveres sjarmerende restauranter.

Hva kan du om reisemålene? Ta Reiseplanetens store reisequiz.

4. plass - London
London er kanskje ikke byen vi tenker på som den mest romantiske, men London har jo alt!

Den engelske hovedstaden er en pulserende by hvor det er lett å få høy stemning og det er tusen ting å gjøre. Etter en hyggelig shoppingdag skulle vel alt ligge til rette for et frieri? En litt utradisjonell vri er å gjennomføre frieriet med utsikt over London by. Hva med London Eye? Eller kanskje det nye pariserhjulet ved Greenwich?

Få gratis reiseguide om London fra Reiseplaneten her.

Verdensarvstedet Maritime Greenwich på østsiden av Themsen i sentrum av London har fått et nytt landemerke. Et 55 meter høyt pariserhjul foran Old Royal Naval College. Fra toppen får dere en strålende utsikt i retning av St. Paul's Cathedral og Tower of London i vest, over elven og forbi Canary Wharf mot Hampstead Heath, og østover mot de olympiske områdene for OL i 2012. Slå på stortrommen og ta plass i en Champagne VIP boks.

Les mer om pariserhjulet hos Reiseplaneten.

3. plass - Edinburgh
Edinburgh er en svært vakker by og Edinburgh Castle er verdenskjent for sin flotte beliggenhet der den troner over selve Edinburgh by. I og rundt borgen skulle alt ligge til rette for et frieri. Det finnes også en rekke restauranter ned langs the Royal Mile som er kallenavnet på de tre sammenhengende gatene som fører ned fra borgen til Holyrood Castle.

Få gratis reiseguide om Edinburgh her.

Den 30. april hvert år avholdes Beltane Fire Festival ved Calton Hill, Edinburgh. Festivalen har blitt svært så populær og kvelden vil være en perfekt aften for et frieri.

2. plass - Paris
Paris er kjent som romantikkens høyborg og byens historikk og atmosfære er i seg selv påvirkende nok til at en person kan komme med ekteskapslovnader, nesten uten å mene det.

Få gratis reiseguide om Paris fra Reiseplaneten her.

Selve frieriet kan foretas en aften på restaurante Altidude 95 eller restauranten Jules Verne, begge holder til i selve Eiffeltårnet. Altitude 95 ligger som navnet sier 95 meter over havet og byr på spektakulær utsikt. Restauranten Jules Verne ligger ytterligere 30 meter opp i Eiffeltårnet. Flott fransk kjøkken og nydelig utsikt. Alt skal ligge vel til rette for en romantisk middag.

Se fotogalleri fra Reiseplaneten om alle destinasjoner i denne artikkelen.

1. plass - Venezia
Venezia er et ork med småunger på slep, og grusomt stressende på grunn av tusenvis av andre turister som tilsynelatende alltid skal samme vei som deg. Men når dag går mot kveld, turisthordene reiser tilbake til sine strandhoteller og du blir igjen i Venezia med din kjære finnes det ikke en mer romantisk og vakrere by.

Få gratis reiseguide om Venezia fra Reiseplaneten her.

Frieriet bør jo naturligvis skje i en gondol. Er du redd for at gondolen skal kantre eller har andre aversjoner mot båter foreslår vi et utendørfriere ved Rialtobroen eller under besøk på restauranten Le Bistrot de Venise ved Markusplassen som alternativer.

Les alt om reise i Nettavisens reisemagasin.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken