Gå til sidens hovedinnhold

Hit drar du på kombiferie

Her får du storbyferie med sand mellom tærne.

(SIDE2): Slå to fluer i en smekk, foreslår Reis2. Med en kombiferie til en av disse storbyene kan du både nyte strandlivet og det urbane liv.

Rio de Janeiro, Miami og Los Angeles er kanskje de mest kjente byene med tilhørende strand, men magasinet Travel+Leisure har flere på lager.

Bondi Beach, Sydney, Australia

Her står surfing i fokus og ute på bølgene kan det være flere mennesker enn inne på stranden. Dette er en strand som både blir kalt sexy og kul. Backpackere har trykket den til sitt bryst, og de lokale livredderne har sin egen TV-serie.

Les også: Verdens beste by?

Waikiki Beach, Honolulu, Hawaii

Denne stranden er en av de mest kjente i verden og ble tidlig et legendarisk turistmål. Surfing på longboard og kvinner som danser hula-hula i bastskjørt var lenge et varemerke. Tre kilometer hvit sandstrand gjør ikke storbyen på øygruppen mindre attraktiv.

Les også: Legendarisk overnatting

Kitsilano Beach, Vancouver, Canada

Med sine snødekte fjell skimtende i bakgrunnen, går ikke Kitsilano Beach inn under det stereotype strandlivet. Vannet er ikke like innbydende året rundt, men med ti tennisbaner, to basketballbaner og to byparker gjør området ideelt for dem som vil holde seg i form. Her finner du også det største saltvannsbassenget i Canada.

Clifton Beaches, Cape Town, Sør-Afrika

Her har strendene fått en utmerkelse for sin renslige atmosfære av The International Foundation for Environmental Education, også kjent som «blå flagg». Vannet her er relativt kaldt, men strendene har mange besøkende før og etter årsskifte. Området består av fire strender, og her finner alle sin plass – både familier, unge, trendy og homofile. http://www.blueflag.org/

Repulse Bay Beach, Hongkong, Kina

I de årene Storbritannia hadde kontroll over denne storbyen ble det anlagt både parker og andre friområder. På Hongkong Island finner vi noen strender som nærmest virker som et pusterom i en hektisk hverdag.

Les også: Storby med kontraster

Miami Beach, Florida, USA

Kontrastene er store mellom det yrende strandlivet og det urbane bystrøket som lurer bak strandpromenaden. Blir det kjedelig å slikke sol og se på lettkledte mennesker, bør byen kunne mette de fleste behov.

Les også: Fotogen ferie

Isla Verde Beach, San Juan, Puerto Rico

Byen har ikke mindre enn to strender og de har begge en svak rosa farge. Strendene er barnevennlige, men på den østlige delen er det satt strenge krav til renslighet. Det har gjort at også denne stranden har fått en utmerkelse fra The International Foundation for Environmental Education.

Barceloneta Beach, Barcelona, Spania

Overgangen fra en skitten havneby til et turistmekka skjedde rundt oppgraderingen til OL i 1992. Byen fikk en ny strand, som i dag er med på å gjøre byen til en av de mest populære i Europa. Strandpromenaden gir byen en ny dimensjon og folkelivet ødelegger ikke den gode stemningen.

Ipanema Beach, Rio de Janeiro, Brasil

Et verdenskjent karneval og en verdenskjent strand gjør at folk strømmer til denne byen året rundt. Dette skal være den beste plassen i byen, mye på grunn av minimale bikinier og frekke speedos.

Les også: Katalansk liv og røre

Venice Beach, Los Angeles, USA

Alt er stort i USA og Venice Beach strekker seg 11 kilometer langs kysten ved storbyen Los Angeles. Her er det 325 soldager i året og langs strandpromenaden yrer det av liv. Her gjelder det å se og bli sett.

Les også: Velkommen til Muscle Beach!

Les mer om ferie og reise her.

Er du på jakt etter en kjæreste? Prøv Side2 Singlenå!

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Les også:

Reklame

NÅ: Tilbud på alle produkter fra Dewalt