Gå til sidens hovedinnhold

Apper for storbyen

Smarttelefonen er i ferd med å bli din beste guide til storbyturen.

HTML EMBED

Tradisjonelle guidebøker har fått solide utfordrere i form av apps for smarttelefoner.
Digitale storbyguider med integrerte karttjenester kan for eksempel holde et langt høyere oppdateringstempo enn sine papirkonkurrenter. GPS-funksjonen viser dessuten vei til gode restauranter rett i nærheten av deg, og forteller deg hvor mange minutter det tar å gå til Eiffeltårnet, eventuelt hvilken metro du bør ta og når neste avgang er.
Med ett klikk kan du finne ut mer om det du er nysgjerrig på, og dessuten er applikasjonene ofte mye billigere enn papirguidene. Turistkontor rundt omkring er også i ferd å komme på banen, og tilbyr gjerne sine apper gratis.
Du bør dog passe på dersom appene trenger nettforbindelse for å fungere skikkelig, for da kan det fort bli dyrt. Det er med andre ord en klar fordel at guiden har nedlastbare kart som kan brukes i offline-modus.

5 anbefalte storbyapps

Time Out City Guides

Time Out er kjent for sitt grundige, gode innhold med stor fokus på lokalkunnskap. Topp ti, editors picks og områdebeskrivelser hører med. Offline-modus på karttjenester. Finnes i skrivende stund for London, Barcelona, New York, Berlin, Buenos Aires, Paris, Manchester og Zagreb.
Pris Gratis
For iPhone

LUXE City Guides

Disse luksusguidene har spesialisert seg på innsideinformasjon om de beste, kuleste og mest trendy stedene for å sove, spise, drikke og shoppe, samt attraksjonene du virkelig bør se. Oppdatert informasjon inkludert i ett år fra kjøp. Finnes for en rekke storbyer.
Pris Gratis prøveversjon fra London og New York, ellers 42 kr
For iPhone, HTC og Nokia

Lonely Planet

Håndbokgiganten byr også på svært mye god og variert informasjon i sine app-versjoner for en rekke storbyer verden over. Mange tema- og bakgrunnsartikler er inkludert. Kart kan brukes i offline-modus, og appene har tekstsøk.
Pris 35 kr
For iPhone, Android og Nokia

Trip Advisor

Verdens største reisenettsted kan også fungere som en god byguide. Ved å bruke funksjonen «Near Me Now» finner du attraktive ting i nærheten, som du kan sortere etter avstand eller brukernes vurderinger.
Pris Gratis
For iPhone, Android, Nokia

Not for Tourists

Denne gir deg lokalkunnskap om nabolagene i verdens storbyer. Med interaktive kart er det lett å navigere seg fram til de håndplukkede stedene guiden beskriver, enten det er nabolagets beste kaffebar eller et velsignet vannhull. Du får også opp «top picks» for hvert område. Finnes foreløpig bare for Manhattan og San Francisco. London er på vei.
Pris Gratis (21 kr for reklamefri versjon)
For iPhone

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?