De siste 16 månedene har Bill og Hillary Clinton hatt inntekter på minst 25 millioner dollar. Det enkeltbidraget som er størst stammer fra Petter Stordalen, ifølge VG.

Hillaru Clinton har oppgitt at det største honoraret er på 500 000 dollar, som i fjor utgjorde rundt 3,5 millioner kroner.

– Jeg skjønner at det går an å reagere på beløpet, men det var det han skulle ha. Vi prøvde å få det billigere. Men de ga seg ikke, så vi betalte. Hadde det gått til Bill Clinton personlig hadde vi nok tynt endel mer, men når pengene gikk til et veldedig formål, altså til Clinton Global Initiative, kom vi til at det var greit, sier advokat Henrik A. Christensen, talsmann for Stordalen Foundation til VG.

Gunhild Stordalen er initiativtaker for EAT-forumet. I fjor var Bill Clinton hovedattraksjonen med sin deltakelse på konferansen. Han talte mandag 26. mai 2014, fra klokken 13.45 til 14.45.

– Dette var den første EAT-konferansen og Petter var villig til å hjelpe til for å få et stort navn. Det endte med Bill Clinton. Han var ønsket og da det var prisen, var vi villige til å betale. De fleste kjenner Clintons engasjement for klima og miljø og at han har vært den mest karismatiske presidenten siden John F. Kennedy, sier Christensen.