Gå til sidens hovedinnhold

Stordalen kjøper 26 kjøpesentre

Hoster opp milliarder for å få deg til å handle.

En investorgruppe bestående av Joh. Johannson AS, Varner Invest AS, Home Invest AS og Niam etablerer det felles selskapet Sektor Holding AS som erverver 100 prosent av kjøpesenterselskapet Sektor Gruppen AS. Selger er det svenske private equity-selskapet Niam som også blir med videre med en eierandel på 27,5 prosent i det nystiftede selskapet.

Transaksjonen er priset til i overkant av syv milliarder kroner.

Det betyr at flere av landets rikeste personer nå punger ut i håp om at nordmenn skal handle mer.

Bak Joh. Johannson står milliardæren Johan Johannson.

Bak Varner Invest står milliardæbrødrene Petter, Marius og Joakim.

Bak Home Invest finner man milliardær Petter Stordalen.

Mange buttikker
Sektor Gruppen eier 13, leier 2 og forvalter 11 kjøpesentre gjennom sitt heleide datterselskap Sektor Eiendomsutvikling. Med 15,7 milliarder kroner i årlig omsetning gjennom de 26 sentrene er Sektor Eiendomsutvikling Norges nest største kjøpesenterselskap.

Eierfordelingen i det nye eierselskapet Sektor Holding AS er
* 31 prosent for Joh. Johannson
* 27,5 prosent for Niam
* 27 prosent for Varner Invest
* 14,5 prosent for Home Invest AS.

- Gjennom oppkjøp av flere kjøpesentre har Niam brukt sin finansielle styrke til å bygge en attraktiv kjøpesenterportefølje i Sektor Eiendomsutvikling. Sammen med en svært dyktig ledelse i Sektor Eiendomsutvikling har vi skaffet oss en solid markedsposisjon som danner et godt grunnlag for videre vekst. Med nye kapitalsterke og langsiktige eiere med solid erfaring og kompetanse fra både kjøpesenter - og detaljhandelsbransjen får vi et godt fundament for videre utvikling av Sektor Eiendomsutvikling, sier Kjell Sagstad, styreleder i Sektor Eiendomsutvikling/Sektor Gruppen og investeringsdirektør i Niam.

Kjøper disse sentrene:
Bryn Senter
Buskerud Krokstad
CC Varehus Drammen
Glasshuspassasjen
Heiane Storsenter
Herkules
Holmen senter
Kilden Senter
Kolbotn Torg
Kongssenteret
Kremmertorget
KUBEN Hønefoss
Lade
Liertoppen
Lietorvet
Linderud
Magasinet Drammen
NAF-Huset
Solsiden
Stadionparken
Stopp
Storbyen
Stortorvet Senter
Strandtorget
Torget Vest
Trekanten

- Fremtiden ser lys ut
I løpet av to og et halvt år med Niam som eier har omsetningen vokst med 40 prosent, som følge av utvidelser, oppkjøp, og nye sentre under forvaltning.

- Fremtiden ser lys ut for norsk konsum, detaljhandel og for kjøpesentre særskilt. Dette blir på mange måter som å komme hjem ettersom jeg var medeier i Sektor Eiendomsutvikling for snart ti år siden. Jeg vet at Sektor Eiendomsutvikling er et veldrevet selskap med en god historikk og en sulten ledelse, som også representerer kontinuiteten i selskapet. Med en solid kapitalbase i ryggen ligger alt til rette for en spennende videreutvikling av selskapet, sier Petter A. Stordalen som også blir ny styreleder i selskapene.

- Dette er utrolig spennende og gode nyheter for oss, sier Eirik Thrygg, administrerende direktør i Sektor Eiendomsutvikling AS. Vi har sammen med Niam, som nå også blir med videre, utviklet selskapet til å bli Norges nest største kjøpesenteraktør. De nye eierne representerer langsiktighet, solid bransjekunnskap og kapital, og ikke minst vilje og lyst til å videreutvikle selskapet. Administrasjonen i selskapet har alltid hatt ambisjoner om å være ledende innen forvaltning, utvikling og markedsføring av kjøpesentre, og alle våre 110 ansatte ønsker det nye eierskapet som sikrer en slik videreutvikling hjertelig velkommen, sier Eirik Thrygg.

- En finansiell investering
- Dette en finansiell investering for oss. Når Sektor Gruppen i tillegg driver med handelsbeslektet virksomhet, som er vår kjernekompetanse, mener vi dette både er en spennende og riktig investering, sier Johan Johannson i Joh. Johannson AS.

- For oss som har hele vår kjernevirksomhet i detaljhandel innen mote og tekstil er det riktig å ha noen investeringer også innenfor fast eiendom. Når vi nå velger å investere i kjøpesenterbransjen er det fordi dette er en bransje vi mener å ha en del kunnskap om, og fordi vi opplever Sektor Gruppen som ett spennende og veldrevet selskap, sier Marius Varner i Varner Invest AS.

Arctic Securities ASA har vært finansiell rådgiver og Wikborg Rein har vært Niams juridiske rådgiver i transaksjonen. Advokatfirmaet Thommessen har i samarbeid med Ro Sommernes Advokatfirma har vært kjøpernes juridiske rådgivere.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken