Gå til sidens hovedinnhold

Stordalen lager luksushotell til tre milliarder

- Dette blir unikt i Skandinavia.

Petter Stordalen er med på den største hotellkontrakten i Stockholms historie.

Utbyggeren AMF Fastigheter slår på stortrommen gjennom en satsning i hovedstaden kalt Urban Escape Stockholm. Totalt skal de bygge ut 130.000 kvadratmeter rundt Brunkebergstorg, rett ved svenskeslottet.

Nordic Choice Hotels får oppdraget med å utvikle to unike og frittstående hotellkonsepter. Det ene er businesshotell og det andre er boutiquehotell.

- Dette er en fantastisk dag for Nordic Choice. At vi skulle få muligheten til å utvikle et prosjekt på 30.000 kvadratmeter, med 1.600 kvadratmeter barer, restauranter, gym og spa er utrolig, sier Petter Stordalen til Nettavisen.

Flere milliarder
- Dette er unikt i Skandinavia. Vi skal lage noe helt nytt og det blir 5-6 ganger større enn The Thief på Tjuvholmen.

- Hva er prisingen på dette?

- Verdien av dette, når det står ferdig, vil sikkert være på 2,5-3 milliarder kroner, sier hotellgrunderen.

Dette er imidlertid ikke det eneste Petter gjør i Sverige. Samtidig er det klart at Petter Stordalen selger fjorten hotelleiendommer i Sverige for omlag én milliard svenske kroner, ifølge Fastighetstidningen.

- Vi har en eiendomsportefølje på drøye ti milliarder kroner, så det utgjør kun drøye ti prosent. Og så får vi betalt ned 500 millioner kroner i gjeld og fylt kassen.

(Saken fortsetter under bildet)

- Godt for svenske LO
Salget knytter seg til eiendommer i Helsingborg, Eskiltuna, Jönköping, Karlstad, Skövde, Umeå, Varberg, Nyköping og Oskarshamn. Kjøperen er det svenske LO og Östersjöstiftelsen.

- Jeg tror kjøperen har langt større grunn til å være fornøyd enn meg. Det er godt for svenske LO, og det er helt sant, bedyrer hotellkongen.

(Saken fortsetter under bildet)

Samtidig ser han for seg at det blir vanskeligere å drive hoteller fremover.

- Vi tror det blir et tøffere hotellmarked fremover, og vi vil forberede oss på å ha en kasse klar for å møte konkurransen. Vi forbereder oss på det, og så ønsker vi å konsentrere en del av eiendomsmassen vi har rundt de store byene og kommunikasjonsknutepunktene.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken