Gå til sidens hovedinnhold

Stordalen med milliardsalg

Selger hoteller for én milliard kroner.

Den svenske avisen Fastighetstidningen skriver at Petter Stordalens Home Properties har solgt unna 14 hotelleiendomer i Helsingborg, Eskilstuna, Jönköping, Karlstad, Skövde, Umeå, Varberg, Nyköping og Oskarshamn. Kjøperen er svenske LO og Östersjöstiftelsen.

Eiendommene er i dag driftet av Clartion Collection Hotel og Comfort Hotel, og skal fortsette å driftes av selskapene under Home Invest. Til sammen er det snakk om 1000 hotellrom, fordelt på 53.500 kvadratmeter.

Hvorfor hotellene selges var i går ikke kunngjort, men Petter Stordalen fortalte i sommer at han forbereder seg på tøffere tider i hotellbransjen. De gode tidene selskapene nå er ikke garantert i fremtiden, og at Stordalen bygger opp en krigskasse.

– Det vil ikke vare evig. Derfor jobber også vi med kontantposisjonen vår. Vi har nå nær én milliard i likvide aksjer og kontanter i Home Capital og 600 millioner i Home Property, før vi til slutt har 800 millioner i likviditet og ubenyttede trekkfasiliteter i Nordic Choice. Det er vår krigskasse, sa Stordalen da, ifølge Finansavisen.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken