Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg vil lage bråk

Du får ikke rent sengetøy hver dag på Stordalens nye hotell.

(SIDE2): Mandag kveld åpnet det nye hotellet til Petter Stordalen (48) i Oslo. Profilen er ung, urban, trendy og rocka: Og så langt fra Grand Hotel du kan komme, ifølge Stordalen selv.

Selv om de to hotellene ikke ligger så langt fra hverandre.

- Du må ikke tro du får rent sengetøy hver dag her - såframt du ikke ber om det da, sier Petter Stordalen til Side2.

- For hvor ofte bytter man egentlig sengetøy hjemme? En gang i uka eller noe? ler han. Eller, jeg er jo en metroseksuell type så jeg bytter litt oftere. Men poenget er at på dette hotellet så bruker du ikke penga på pysj eller badekåpe. Her er det heller ingen som bærer kofferten din, påpeker Stordalen.

Det nye hotellet som heter Comfort Hotel Xpress ligger i Møllergata i Oslo og er ikke helt i samme sjanger som hans andre hotell. Hotellbransjen er for det meste konservativ og det vil Stordalen gjøre noe med.

- Jeg vil lage litt bråk, sier han til Side2.

Hotellet har definitivt en rocka og funky bekledning med bar betong og graffiti med flipperspill og foosball i lobbyen.

Rett fra New York
Hovedpersonen selv ankom mandag hotellet sammen med kona Gunhild (31) og de to hadde akkurat kommet hjem fra New York.

- Jeg hadde en helt spesiell opplevelse der, forteller Stordalen, som er i svært godt humør denne kvelden. Vi trodde vi skulle på en restaurant å spise en rolig middag, men da taxien stoppet utenfor en butikk som solgte gitarer og en gusjegrønn bakgårdsdør var jeg sikker på at vi hadde kommet feil. Men bak den anonyme døra skjulte det seg seks etasjer med nattklubb og vi fikk bare lyst til å danse hele natten og droppet lett forrett, hovedrett og dessert.

Kona Gunhild kan fortelle at in-stedet i New York heter Beauty & Essex og selv koste hun seg i sjampanjebaren på stedet. Paret var i New York for å sjekke ut nye hotell- og restaurantideer.

Åpningen av Petters hotell tiltrakk seg merkelig nok ikke så mange kjendiser denne gangen. I hvert fall ikke tidlig på kvelden. De som hadde tatt turen var Mia Gundersen Leliënhof (49) og Marcel Lelienhof (44), samt Jan Fredrik Karlsen (35).

- Han får det til, skrøt Mia Gundersen Leliënhof av sin kompis Petter Stordalen. Ektemannen har vært med å lage noen av bildene på veggene og sammen var de klare for en skikkelig fest selv uten for mange kjendisvenner til stede.

SE BILDER AV HOTELLET NEDERST I SAKEN

- Rock er bråk
Stordalen klarer uansett å lage fest helt på egenhånd.

- Rock er energi og vilje. Lyden av opprør. Rock er bråk, sier han fra scenen.

- Og bråk er det motsatte av støy. Støy er negativt og dette er ikke støy. Støy er et høyfjellshotell hvor du får servert et rekesmørbrød med for mye majones, lunken kaffe og et bulgarsk danseband som spiller Bonnie M-låter. Det er støy!

For han har skjønt at musikk er viktig for unge folk - og selv har han på seg sort dress og «rocka» t-skjorte for anledningen. Det er nemlig rock som skal spilles i hotellets graffitikledte betongvegger.

Billige rom
Gjennomsnittsprisen på hotellrommene kommer ligge på rundt 500-600 kroner natta, men det billigste rommet får du for 299 kroner.

- Comfort Hotel Xpress er for den forretningsreisende som gleder seg til å skifte til AC/DC T-skjorta, plugge inn iPoden sin og jigge til favorittbandet. Eller for studenten som heller vil bruke pengene sine på pils enn på plysj, heter det i pressemeldingen.

De ansatte går også rundt i t-skjorte, jeans og converse og i stillingsannonsen for hotellet sto det at du får fri dagen etter dersom du har vært på konsert med yndlingsbandet ditt kvelden i forveien.

Stordalen proklamerer at hans nye hotell definitivt ikke er for streitinger, før han ber om å få satt på sitt yndlingsband KISS på høyest mulig volum.

Inspirasjonen til hotellet har Comfort hentet fra citizenM i Amsterdam, Mama Shelter i Paris og Roger Smith Hotel i New York.

Lobby og korridor er sprayet av graffitikunstnerne Sebastian Helling og Anders Nordby

Slik markedsfører hotellet seg:
175 kompakte rom med smarte løsninger
Satser på musikk, teknologi & sosiale medier
Rimelige, rocka og røffe hotellrom. Lavprisprofil med rom fra kroner 299 per natt.
Sentralt beliggende i Møllergata 26
Interaktiv TV-skjerm: Utelivs-, restaurant, og konsertguide
Mobile websider: Hotellinformasjon, musikk, transportinformasjon med mer
Comfort Tunes, flipperspill og foosball i lobbyen
Effektiv og annerledes frokost tilrettelagt for take away
Aktiv på sosiale medier: Twitter.com/ComfortXpress, YouTube.com/ComfortXpress, Facebook.com/ComfortXOslo,

4007

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte

Kommentarer til denne saken