Gå til sidens hovedinnhold

Storebrand snur etter aksjeopptur

Storebrand Kapitalforvaltning lar seg ikke skremme av den kraftig børsoppturen i vår og sommer. Nå anbefaler Storebrand overvekt av aksjer i porteføljen

Storebrand Kapitalforvaltning har hatt en nøytral anbefaling på aksjevekting i vår, mens børsene har steget kraftig.Nå anbefaler Storebrand en moderat overvekt i aksjer.


Se månedsrapporten på Web TV her >

- På kort sikt kan siste tids oppsving bli korrigert, men på litt lengre sikt er oppgangen godt fundert i bedre makrotall og gode inntjeningsutsikter, heter det i forvaltningsselskapets august-rapport.- Vi foretrekker fortsatt japanske aksjer. Selv om vi generelt er positive til amerikanske aksjer, nedjusteres USA til undervekt fordi reprisingspotensialet er større i andre regioner. Europeiske aksjer oppgraderes til moderat overvekt mens Norge oppjusteres til nøytralvekt, heter det videre.I USA har selskapenes resultater for andre kvartal vært bedre enn ventet og antall resultatvarsler moderat, påpeker Storebrand.- Selskapenes uttalelser om utsiktene for resten av året var ikke bedre enn brukbare, men inntjeningsforventningene har blitt opprettholdt. Inntjeningsanslagene for andre halvår virker realistiske og dette kan føre til færre resultatvarsler de neste månedene, heter det.- Obligasjoner har blitt vesentlig mer attraktive i juli, men etter vår vurdering ikke nok til å oppgradere anbefalingen til nøytralvekt globalt, skriver Storebrand.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken