Gå til sidens hovedinnhold

Støres mobilregning er dobbelt så stor som neste på listen

Ap-leder Jonas Gahr Støre er Stortingets ubestridte mobilkonge.

Nettavisen har bedt om innsyn i stortingsrepresentantenes telefonbruk for 2015.

På den listen er Ap-leder Jonas Gahr Støre Stortingets ubestridte mobilkonge. Hans Telenor-faktura for fjoråret beløp seg til hele 87.342 kroner.

Det forklarer Ap-lederen slik:

- En del av forklaringen er at jeg reiser mye i inn- og utland som stortingsrepresentant, partileder og i oppfølgingen av internasjonale verv, blant annet i International Crisis Group og World Economic Forum. Da bruker jeg mobiltelefon og ipad til samtaler og datatrafikk. Jeg bruker wifi der dette er mulig og tilrådelig, men det er ikke alltid tilfelle og det er i noen land kostbart, sier Støre til Nettavisen.

Les også: Fullstendig liste over stortingsrepresentantene mobilregning

Abid Raja: - En måned i New York

Støres faktura er mer enn dobbelt så høy som nummer to på ti-på-topp-listen Nettavisen her presenterer.

Tallene som er innhentet fra Telenor og Netcom, er inklusiv MVA.

Venstres Abid Raja tar andreplassen med en totalfaktura på 38.533 kroner.

- Min høye mobilregning skyldes delsvis en måneds opphold i New York som delegat fra Stortinget til FN, samt mitt internasjonale religionsfrihetsarbeid hvor jeg sitter i styret til IPPFORB.com. Det gjør at jeg ofte kommuniserer med parlamentskollegaer i utlandet, sier Raja til Nettavisen.

Han sier det i tillegg har vært flere reiser til utlandet grunnet dette arbeidet.

- Og som medlem i to stortingskomiteer har jeg fått dobbelt opp med utenlandsoppdrag. Det er ikke alle steder wifi er tilgjengelig, og som stortingsrepresentant må man både være både oppdatert og tilgjengelig, påpeker Venstre-politikeren.

Frps Helge Thorheim får bronse med sin faktura på 34.638 kroner.

(Saken fortsetter under bildet.)

Fem fra Ap blant de ti ivrigste

Fra 4.-10. plass finner vi Øyvind Halleraker (H), Jette Christensen (Ap), Truls Wickholm (Ap), Anne T. Wøien (Sp), Anette Trettebergstuen (Ap), Anniken S. Huitfeldt (Ap) og Franke Bakke-Hansen (H).

Nettavisen presenterer en oversikt med 179 navn - mens det er 169 representanter.

- Dette er fordi noen representanter har byttet abonnement i løpet av perioden fra den ene av de to leverandørene og til den andre, får vi opplyst fra Stortinget.

Telenor og Netcom

Parlamentarisk leder i Sp, Marit Arnstad, er et eksempel på det. Hennes mobilutgifter beløper seg dermed til 14.496 kroner.

Det gjelder også Aps nestleder Hadia Tajik, som dermed fikk en totalfaktura på 24.377 kroner. Høyres Elin Agdestein testet også både Telenor og Netcom, hvilket summerte seg til 25.219 kroner for hennes del. Dermed kryper både Tajik og Agdestein inn blant de 20 med høyest mobilregning i fjor.

- Noen kommer og noen går ...

Aps Arild Grande og Høyres Regina Aleksandrova byttet også abonnement i løpet av året og lander på henholdsvis 15.496 kroner og 19.537 kroner.

- Dessuten er det noen representanter som i løpet av perioden er kommet tilbake fra regjeringen og til Stortinget, mens andre har forlatt Stortinget og har begynt i regjeringsapparatet, får Nettavisen opplyst fra Stortingssekretariatet.

For ordens skyld: Stortingsrepresentantenes utgifter til telekommunikasjon dekkes fullt ut. Representantene utstyres med mobilt kontor og nettbrett for å være mest mulig operative.

Les også: Fullstendig liste over stortingsrepresentantene mobilregning

Snitt: 4.000 kroner

Stortingsrepresentantene lever ikke noe vanlig A4-liv, naturligvis, men til sammenligning ligger en gjennomsnittlig telefonregning for en privatkunde på i underkant av 4.000 kroner per år, inklusiv MVA.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken