Gå til sidens hovedinnhold

Storlansering av flatskjermer

Sony slår på stortromma med en gigantisk lansering av nye flatskjermer.

IFA-messen i Berlin starter med den o’store pressekonferansen i dag, og i morgen skal alle de store selskapene avholde sine respektive pressekonferanser hvor de skal slippe sine nyheter.

I enhver sammenheng der mange skal slippe nyheter samtidig, så kan du være sikker på at det er lekkasjer i forkant. På den måten sørger selskapene for å få oppmerksomhet som de helt sikkert ikke vil få når alle slåss om oppmerksomheten samtidig.

Avsløre storlansering
Det er derfor ikke overraskende at den japanske nettsiden AV Watch kan informere om at Sony nå vil slippe ikke mindre enn 15 nye flatskjermer. Det er dermed snakk om en total fornying av selskapets Bravia-serie.

Med unntak av én uoverkommelig dyr 70-tommers skjerm i X-serien, så er alle skjemene LCD-skjermer i størrelsene 40, 46 og 52 tommer. Vi er en anelse overrasket over at 32 og 36-tommersutgavene ikke er nevnt, men det bare viser at markedet er i ferd med å bevege seg i «bigger is better»-retningen.

Skjermene fordeler seg over fem skjermer i den relativt billige V-serien som gir deg det aller mest grunnleggende, tre skjermer i den mer avanserte W-serien og syv skjermer i den eksklusive X-serien.

120 Hz og 1080p
Alle de 15 nye skjermene vil være i Full-HD-oppløsning, noe som betyr 1080p, samt 10 bits fargedybde. Skjermene i både X og W-serien vil få det som kalles «Motion Flow», noe som betyr 120 Hz.

Den nye toppmodellen, KDL-70X7000, som er den nye 70-tommeren, har på toppen av dette fått RGB LED-baklys, noe som helt sikkert vil bety både fantastisk lysstyrke og fargerikhet. Samtidig hevder Sony at de på har kuttet strømforbruket betydelig slik at den nye 70-tommeren skal bruke like mye strøm som en LED-basert 46-tommers skjerm. Etter å ha svidd av flere hundre tusen på en slik skjerm kan det jo være greit å spare litt på strømregningen.

Ellers vil både X og W-serien være utstyrt med doble digitale tv-tunere.

Snart i salg
V-serien skal være i salg 20. september, og det samme skal X-serien også være, med unntak av 70-tommeren. De resterende skjermene dukker opp i midten av november.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai