(SIDE2:) Frps Mette Hanekamhaug har fått utrolig mye oppmerksomhet i mediene siden hun ble valgt inn på Stortinget tidligere i høst.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Bare 22 år gammel, er hun Stortingets yngste representant, og det var lenge knyttet usikkerhet til om hun faktisk hadde fått nok stemmer til å sikre seg en plass.

Les mer:Hanekamhaug ut og inn på Stortinget

Det hadde hun, og i de siste dagene har det dreid seg om helt andre ting, nemlig kjolen hun hadde på seg på slottsmiddagen for stortingsrepresentantene og regjeringsmedlemmene.

Nybegynnerfeil
Side2s faste motekommentator Storm Pedersen, hadde svært lite fint å si om kjolen, og mente den kun sto til terningkast tre.

- Det er tydelig at dette er en nybegynner. Jeg skal ikke være slem, men det hadde jo vært greit å vise noe med kvalitet, når man først har havnet i den stillingen som hun har, skrev han blant annet.

Les mer:Mette får kjoleslakt

Dette fikk leserne til å reagere sporenstreks og flesteparten mente Pedersen var alt for streng i sin kritikk. I en avstemming lørdag, mente hele 64 prosent av leserne av kjolen var fantastisk, mens 22 prosent mente at den var helt ok.

Bare fire prosent synes det var grusom.

- Beklager, Mette
Nå beklager Storm Pedersen kjoleslakten, og sier at han trekker seg fra rollen som terningkaster ved slike anledninger.

«Det har aldri har vært min mening å såre noen, og jeg beklager med det sterkeste at dette kom ut på denne måten! Jeg er fullstendig enig i at å dømme andre på denne måten, på mange måter er urettferdig, og jeg vil ikke kaste sten i glasshus når jeg vet at budsjettene styrer mye, og dette virkelig ikke er det viktigste å fokusere på her i verden.

Min intensjon som stylist vil være å hjelpe folk til å føle seg bedre og utfordre dem til å tørre og tenke nytt, og med slike skriverier blir intensjonen borte i det tabloide. Mette Hanekamhaug er en utrolig nydelig jente, og jeg er virkelig lei meg for at hennes glede ved å få seg en ny kjole, og ha denne fantastiske opplevelsen på slottet, skulle bli ødelagt dagen etterpå!

Jeg trekker meg fra rollen som terningkaster ved slike anledninger, da jeg bare ønsker at folk skal kunne hygge seg, uten å føle seg angrepet! Jeg vil i alle fall ikke stå for det angrepet, da jeg ironisk nok, har beina godt plantet på jorda! På den andre siden, er det viktig at man står for det man mener, og mene noe om det man gjør. Uten det har man ingenting å melde, og kan ikke skape rom for større utvikling. Men å skape utrygghet i det offentlige rom, vil jeg spare folk for.

VH
Storm Pedersen»