(SIDE2): - En sikker vinner i sommer er helhvitt og florlett, sier Storm Pedersen, stylist og make up-artist, til Side2.

Hvitt på hvitt
Den helhvite stilen gjorde sitt store inntog på catwalken våren og sommeren 2012, og holder koken i 2013. Hvite klær mot solbrun hud og fargerike, metalliske eller duse accessories er en av de lekreste kombinasjonene i sommervarmen. Også kjendisene har lagt sin elsk på hvite sommerplagg, og den røde løperen har vært spekket med lyse toner i hele vår.

(Stylingforslagene er satt sammen av Side2.)

Store motehus som Givenchy, Alexander Wang og DKNY omfavnet den klassiske fargen, og satte sammen antrekk bestående av utelukkende hvite plagg. Den lyse farge er som skapt for sommer, enten du velger den rene og minimalistiske tilnærmingen, eller gjør det så enkelt som å gå for en bohemsk hvit blondekjole.

- Jeg har også troen på den pønkete stilen som vi har sett så mye av, sier han.

Etnisk og avslappet
Om man skal tenke utenfor trendene, som Pedersen gjerne liker å gjøre, synes har at den etniske stilen er kul.

- En etnisk, avslappet beachlook funker alltid. Jeg liker at man setter sammen klær slik at de får sin egen historie. Man blander sammen forskjellige stiler, for eksempel hvitt og etnisk med en kul strandlook, og skaper sitt eget. Elementer som broderier og en flytende, lang kjole, sammen med smykker som er kjøpt på markeder eller vintagebutikker, og ikke en kjedebutikker, gir noe eget, sier Pedersen

Her i Oslo har Pedersen Velouria Vintage som en favoritt blant bruktbutikkene, sammen med Fretex.

- Men også om du drar ut på landsbygda og sjekker ut loppemarkedene der kan du finne mye fint. For ikke å glemme markedene man finner på reiser, sier han.

- Tenk selv!
Uansett hvilken stil du går for i sommer mener Storm der aller beste er om du tør å stole på deg selv, og din egen stil. Stylisten synes det er viktig å leke og ha det gøy når man driver med mote.

- Vi må bli mer selvstendige. Flertallet har sjeldent rett, og der synes jeg vi henger bakpå. Våg å være nyskapende, slik at ikke alle går rundt som flokkdyr som følger den sammen moten. Vi vil bli akseptert, og ting skal være riktig. Men det som er helt feil blir noen ganger helt riktig, og det er slik kan man skape noe helt nytt, sier han.

Pedersen er opprinnelig utdannet dansepedagog gjennom Den Norske Balletthøyskole. Men i 2004 siden startet han sin karriere innen makeup og styling. Og siden den gang har det bare gått oppover. Foruten å ha blitt et kjent ansikt gjennom TV3s Top Model, har Storm jobbet med stjerner som blant andre Lady Gaga, Marina Abramovic og Cindy Lauper, og er nå L’Oreals offisielle mage up-artist.

Frisk og naturlig hud
I sommer synes han at vi skal gå for den naturlige stilen når det kommer til sminke.

- Friskt, naturlig og nedpå, er nøkkelordene. Det viktigste er å holde huden fresh og fuktet. Mitt beste tips er å gå til innkjøp av en god BB-cream eller en CC-cream som jevner ut hudtonen, uten å dekke for mye, sier stylisten og bloggeren.

Om du er usikker på forskjellen på BB og CC kan han fortelle at BB-cream gir mer farge, mens CC-cream - som står for colour corrector, er fargekorrigerende og jevner ut hudtonen ved hjelp av enten lilla eller grønne pigmenter.

- Når det kommer til øynene er det fint med metalliske farger. Gyldne toner passer godt til nordiske blå øyner, men det kan også være fint å bruke litt farger rundt øynene i sommer.